Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Få styr på frugt og grønt i din egenkontrol

Det er virksomhedens ansvar at sikre, at virksomhedens frugt og grønt ikke gør forbrugerne syge. Der er derfor en stribe fokuspunkter, som virksomheden bør have styr på i sin egenkontrol. Hent hjælp i denne guide.

​​​

Stil krav til dine leverandører af frugt og grønt Hold styr på dine leverandører og importører af frugt og grønt. Virksomheden skal stille krav til sine leverandører, fx om at der bruges rent vand til vanding og ikke går husdyr på markerne med grønsager. Importørerne kan bruge laboratorieundersøgelser for at tjekke, om leverandørerne overholder kravene. Fokuspunkter i egenkontrollen – hent hjælp i en planche Der er en stribe fokuspunkter, som virksomheden bør være opmærksom på i håndteringen af frugt og grønt, bl.a.: • Opbevar frugt, grøntsager, krydderurter og spirer ved 5-10 ºC. • Skyl altid frugt, grøntsager, krydderurter og spirer grundigt. • Kog frosne hindbær i 1 minut. • Babymajs, sukkerærter og asparges bør skylles og gives et kort opkog. • Afkøl pasta og ris inden brug i salater. Se planchen http://www.foedevarestyrelsen.dk/SiteCollectionDocuments/25_PDF_word_filer%20til%20download/04kontor/r%C3%A5d%20til%20virksomheder%20frugt%20%20gr%C3%B8nt_04_130913%20uden%20bilagstekst.pdf [Fokuspunkter i egenkontrollen med frugt og grønt]. Frugt og grønt skal overholde de mikrobiologiske grænseværdier Det er vigtigt at overholde de mikrobiologiske grænseværdier for bakterier i frugt og grønt. Læs mere i https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Vejledninger/Mikrobiologivejledning/Sider/Forside.aspx [Mikrobiologivejledningen, specielt afsnit 23 Frugt og grønt og produkter heraf]. Læs mere i https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Vejledninger/Hygiejnevejledning/Sider/87--Groentsager,-frugt-og-krydderurter.aspx [Hygiejnevejledningen, afsnit 87 Grøntsager, frugt og krydderurter]. Læs mere på siden http://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Frugt--og-gr%C3%B8ntvirksomhed.aspx [Frugt og grønt i fødevarevirksomheder]. Læs mere Læs guiden http://www.foedevarestyrelsen.dk/Guides/Sider/Det-skal-du-vide-om-egenkontrol-i-foedevarevirksomheder.aspx [Det skal du vide om egenkontrol i fødevarevirksomheder]. (næste) (næste) (næste) http://www.foedevarestyrelsen.dk/SiteCollectionDocuments/25_PDF_word_filer%20til%20download/04kontor/r%C3%A5d%20til%20virksomheder%20frugt%20%20gr%C3%B8nt_04_130913%20uden%20bilagstekst.pdf https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Vejledninger/Mikrobiologivejledning/Sider/Forside.aspx https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Vejledninger/Hygiejnevejledning/Sider/87--Groentsager,-frugt-og-krydderurter.aspx http://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Frugt--og-gr%C3%B8ntvirksomhed.aspx http://www.foedevarestyrelsen.dk/Guides/Sider/Det-skal-du-vide-om-egenkontrol-i-foedevarevirksomheder.aspx
Loading...
Ændret 18. juli 2016