Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Er hesten en registreret hest eller en ikke-registreret hest?

​Heste opdeles i "registrerede heste", "heste til avl og levebrug" og "slagteheste". De to sidstnævnte kaldes også for "ikke-registrerede heste". Her i guiden kan du få afklaret, om din hest er en "registreret hest" eller ej.

Ved udførsel og transport af heste, er der forskellige krav alt efter, om hesten kan anses for at være en "registreret hest", en "hest til avl eller levebrug" (også kaldet hobbyhest) eller en "slagtehest".

Det afgørende er, hvem der har udstedt det lovpligtige pas til hesten, om hesten har et FEI-pas (konkurrencepas, der er gyldigt i 4 år) eller om hesten skal transporteres til slagtning.

 En "registreret hest" er:


En hest, der er optaget i en stambog, og har fået udstedt det lovpligtige hestepas af et anerkendt/godkendt udstedende organ.

ELLER

En hest, der har det lovpligtige hestepas, der er udstedt af en organisation, der administrerer konkurrence- eller væddeløbsheste

På Kommissionens hjemmeside findes links til oversigter over pasudstedende organer og organisation i de enkelte medlemslande.

ELLER

En hest til avl og brug (en såkaldt hobbyhest), der foruden det lovpligtige hestepas (hobbyhestepas) også har et gyldigt FEI-pas, og dermed anses for en hest til konkurrence eller væddeløb

Det vil sige, at sidstnævnte type er en hobbyhest, som gennem træning mv. er blevet så god, at den også kan få et FEI-pas og dermed kan betragtes som en "registreret hest".

På F​EI’s hjemmeside findes en oversigt over hvilke heste, der kan få udstedt FEI-pas.

Du kan læse mere om kravene for udførsel af hest fra Danmark her

Du kan læse mere om regler for transport af heste her

​​

 En "ikke-registreret hest" er:


En "hest til avl eller levebrug", en såkaldt "hobbyhest", er en hest, der har fået udstedt hestepas af en kompetent myndighed eller et organ udpeget af den kompetente myndighed, og som ikke har et FEI-pas.

En "slagtehest", er en hest der føres til slagtning, uanset hvem der har udstedt det lovpligtige pas, og uanset om den har et FEI-pas eller ej.

"Heste til avl eller levebrug" og "slagteheste" kaldes også samlet for ”ikke-registrerede heste”.

Du kan læse mere om kravene for udførsel af hest fra Danmark her

Du kan læse mere om regler for transport af heste her


 §§


Denne side er lavet på baggrund af følgende lovgivning:

Se den samlede lovgivning for området.

Jf. Forordning (EU) nr. 2015/262 skal alle heste være identificeret; dvs. mærket, registreret i database og have pas.

At heste er registreret i databasen, er dermed ikke ensbetydende med, at hestene er såkaldte registrerede heste.

Både "registrerede heste" og "ikke-registrerede heste" registreres i databasen i forbindelse med identifikation og udstedelse af det lovpligtige hestepas.​Ændret 5. december 2022