Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Eksport, udførsel og flytning af heste

På denne side finder du en guide til, hvordan du udfører/flytter/eksporterer heste. Reglerne i guiden gælder også, hvis du skal på ferie med din hest i udlandet.

​​​​​​​Nye EU-regler for udførsel/eksport af heste pr. 17. oktober 2021

Efter 17. oktober 2021 gælder der for alle heste, at dyren​e skal ledsages af et EU-TRACES-sundhedscertifikat, når de flyttes til en anden EU-medlemsstat eller samhandelsland.

De nye EU-regler er led​ i udmøntningen af den nye EU-dyresundhedslov. Skal du have udført/rejse med din hest efter d. 17. oktober til et andet EU-medlemsland, skal du læse nærmere her, hvad du skal gøre:


Undtagelser fra krav om EU TRACES sundhedscertifikat

Der er i nogle tilfælde undtagelse fra kravet om EU-TRACES sundhedscertifikat. Der bl.a. indgået en grænseaftale om flytninger af heste mellem dele af Danmark og Tyskland samt en Nordisk aftale mellen de nordiske lande. 

Du kan få overblik over krav og undtagelser på denne sid​​e: 

Ønsker du at gå direkte til grænseaftalen med Tyskland, gå til siden: Grænseaftale om flytninger af heste mellem dele af Danmark og Tyskland​


Anden nyttig information

Det​ gælder dog fortsat efter d. 17. oktober 2021, at der ved lange ​​transporter af "ikke-registrerede heste" kan være krav om logbog ifølge EU's t​ransportforordning.

Gå til siden: "Transport af dyr"

Er du i tvivl om, hvorvidt din hest er registreret eller ej, kan du læse mere her:

Hvis du udfører din hest midlertidigt, fx til stævner eller konkurrencer, kan du læse mere i guiden herom:

Gå til guiden: "Sådan får du din hest til konkurrence i udlandet".​​


Loading...
Ændret 8. juli 2022