Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

CHR - Hvilke krav stilles for fremstilling af øremærker og chip til dyr?

​Øremærker, elektroniske øremærker og chip til kvæg, svin, får og geder skal være godkendt af Fødevarestyrelsen. Der stilles forskellige krav til blandt andet udformning for henholdsvis de officielle øremærker og til de elektroniske øremærker og chip.

​​​​Sådan gør​​ du


 Der stilles kra​​v til udformning m.m. af øremærker og chip

Kravene til udformning af officielle øremærker, elektroniske øremærker og chip til kvæg, svin, får og geder omfatter krav til farve, prægning, fremstillingsmateriale m.v. For elektroniske øremærker og chip er der desuden krav til den tekniske opbygning af transponderen og dens performance.

Kravene fremgår af Bekendtgørelse om tekniske krav og godkendelse m.m. til øremærker, elektroniske øremærker og chip til kvæg, svin, får eller geder (se link under lovstof).


 Øremærker og ​​chip til kvæg, svin, får og geder skal godkendes

Øremærker, elektroniske øremærker og chip til kvæg, svin, får og geder skal være godkendt af Fødevarestyrelsen. Øremærker o​g chip skal registreres i CHR

Når øremærkefabrikanterne udleverer øremærker, elektroniske øremærker og chip, skal de udleverede produkter registreres i CHR. Det praktiske omkring registreringen skal aftales med SEGES.

Kontaktoplysninger til SEGES:
Tlf. 87 40 53 30.


 §​§​​

Denne guide er lavet på baggrund af følgende lovgivning.

Bekendtgørelse om tekniske krav og godkendelse m.m. til øremærker, elektroniske øremærker og chip til kvæg, svin, får og geder.

Find den på følgende side under "Øremærker og chip"
CHR - lovstof

​​​​​

Ændret 11. august 2022