Gå til navigation
Gå til hovedindhold
×
Det ser ud til, at JavaScript ikke er aktiveret for din browser. Aktivér JavaScript, og prøv igen.
Om Fødevarestyrelsen
Nyheder
Presse
Job
Publikationer
Emneoversigt
English
Kontakt
Fødevarevirksomhed - autorisation og registrering
Startpakke for nye fødevarevirksomheder
Hygiejne og indretning
Egenkontrol og risikoanalyse
Økologi
Bakterier, virus og parasitter i fødevarer
Import og samhandel af fødevarer
Eksport
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Kosttilskud
Sund mad
Fødevareberedskab
Fødevarekontaktmaterialer
Planteliste - guide til vilde spiselige planter
E-handel
Desinfektionsprodukter og pattedypningsprodukter
Kend Kemien
Se alt indhold om fødevarer
Foder
Dyr og Covid-19
Mærkning, flytning og registrering
Dyresundhed og dyresygdomme
Dyresundhedsloven
Kæledyr
Rejse med kæledyr
Heste og landbrugsdyr
Eksport
Import
Transport af dyr
Dyrevelfærd
Animalske biprodukter
Råd og udvalg
Gult kort
Lægemidler til dyr
Sundhedsrådgivning
Se alt indhold om dyr
Kontrol af fødevarevirksomheder
Betaling, rettigheder og klage
Egenkontrol
Grundlag for kontrol
Kontrol af besætninger
Kontrolkampagner
Prøveplaner
Kontrolresultater
Smiley
Kontrol af fodervirksomheder
Muslingeovervågning
Lister over autoriserede og registrerede virksomheder
Laboratorieydelser
Grænsekontrol
Kontrol af dyrlæger
Svindel med fødevarer
Kontrol af transport af levende dyr
Se alt indhold om kontrol
Portaler, databaser og indberetninger
Blanketter
Guides
Lovstof
Vejledninger
Dit erhverv
Min Side
Om Fødevarestyrelsen
Nyheder
Presse
Job
Publikationer
Emneoversigt
English
Kontakt
Fødevarer
Fødevarer
Fødevarevirksomhed - autorisation og registrering
Startpakke for nye fødevarevirksomheder
Hygiejne og indretning
Egenkontrol og risikoanalyse
Økologi
Bakterier, virus og parasitter i fødevarer
Import og samhandel af fødevarer
Eksport
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Kosttilskud
Sund mad
Fødevareberedskab
Fødevarekontaktmaterialer
Planteliste - guide til vilde spiselige planter
E-handel
Desinfektionsprodukter og pattedypningsprodukter
Nye ingredienser
Kend Kemien
Se alt indhold om fødevarer
Dyr
Dyr
Foder
Dyr og Covid-19
Mærkning, flytning og registrering
Dyresundhed og dyresygdomme
Dyresundhedsloven
Kæledyr
Rejse med kæledyr
Heste og landbrugsdyr
Eksport
Import
Transport af dyr
Dyrevelfærd
Animalske biprodukter
Råd og udvalg
Gult kort
Lægemidler til dyr
Sundhedsrådgivning
Se alt indhold om dyr
Kontrol
Kontrol
Kontrol af fødevarevirksomheder
Betaling, rettigheder og klage
Egenkontrol
Grundlag for kontrol
Kontrol af besætninger
Kontrolkampagner
Prøveplaner
Kontrolresultater
Smiley
Kontrol af fodervirksomheder
Muslingeovervågning
Lister over autoriserede og registrerede virksomheder
Laboratorieydelser
Grænsekontrol
Kontrol af dyrlæger
Svindel med fødevarer
Kontrol af transport af levende dyr
Se alt indhold om kontrol
Selvbetjening
Selvbetjening
Portaler, databaser og indberetninger
Blanketter
Guides
Lovstof
Vejledninger
Dit erhverv
Søg
Min Side
Det ser ud til, at JavaScript ikke er aktiveret for din browser. Aktivér JavaScript, og prøv igen.
Luk
Dit erhverv - find det du søger
Luk
Detailvirksomhed
Dyrlæge
Engrosvirksomhed
Besætningsejer
Kædevirksomhed
Fodervirksomhed
Økologisk virksomhed
Landbrug og gartneri
Kosttilskudsvirksomhed
Transportør
Konsulentvirksomhed
Fiskere og dambrug
Eksportør
Muslingehøstere
Importør
Hvis du skal ...
Starte virksomhed
Ændre i sortiment
Flytte virksomhed
Lukke virksomhed
Bestille laboratorieanalyse
Kontakte Fødevarestyrelsen
Du er her:
Forside
Kontrol
Egenkontrol generelt
Brug en branchekode som hjælp til dit egenkontrolprogram
Print
Læs højt
Del
Brug en branchekode som hjælp til dit egenkontrolprogram
Som fødevarevirksomhed kan du hente hjælp til din egenkontrol og dit egenkontrolprogram i en branchekode. Branchekoden kan fx give gode råd om, hvordan egenkontrolprogrammet skal bygges op.
Sideindhold
Få branchekoden fra din brancheorganisation Branchekoderne bliver udgivet af brancheforeningerne, og det er der, du kan købe dem. Brancheorganisationerne får deres branchekode vurderet af Fødevarestyrelsen, men det er altid den enkelte organisation, som har ansvaret for, hvad der står i branchekoden. En del brancher har udviklet en webbaseret branchekode. https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Elektronisk-egenkontrol.aspx [Du kan se de webbaserede branchekoder her] https://www.foedevarestyrelsen.dk/SiteCollectionDocuments/Kontrolstyring/Egenkontrol/Oversigt%20over%20branchekoder%20vurderet%20af%20Fødevarestyrelsen.pdf [Se oversigt over vurderede branchekoder] Branchekoden er en hjælp, men kan ikke stå alene En branchekode er en vejledning i, hvad der skal være med i et egenkontrolprogram for din type virksomhed. Branchekoden kan ikke erstatte dit egenkontrolprogram, men du er godt hjulpet på vej ved at bruge den. En branchekode kan hjælpe med, hvad du skal være særlig opmærksom på i det daglige arbejde med egenkontrollen. Branchekoderne indeholder også eksempler på skemaer til at føre den løbende egenkontrol. Branchekoden kan dog ikke stå alene. https://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/Egenkontrol_risikoanalyse_foedevarevirksomheder/Sider/default.aspx [Læs mere om, hvad du skal vide om egenkontrol] Du skal tilpasse branchekoden til lige netop din virksomhed Når du har fået en branchekode, skal du tilpasse den til lige netop din virksomhed – og til jeres måde at gøre tingene på. Branchekoden er en overordnet skabelon, som du bruger til at skrive dit egenkontrolprogram ud fra. Måske er enkelte af dine aktiviteter ikke typiske for din branche. De vil så ikke være dækket af din branchekode. I så fald skal du selv sørge for den nødvendige egenkontrol for disse aktiviteter. Måske kan du finde hjælp til det i en anden branchekode. (næste) (næste)
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Elektronisk-egenkontrol.aspx
https://www.foedevarestyrelsen.dk/SiteCollectionDocuments/Kontrolstyring/Egenkontrol/Oversigt%20over%20branchekoder%20vurderet%20af%20Fødevarestyrelsen.pdf
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/Egenkontrol_risikoanalyse_foedevarevirksomheder/Sider/default.aspx
Relateret indhold
Regler om egenkontrol i fødevarevirksomheder
Elektronisk egenkontrol
Dokumentation alle skal have styr på
Vis alle
Skjul
Ændret 19. januar 2022