Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Brug en branchekode som hjælp til dit egenkontrolprogram

Som fødevarevirksomhed kan du hente hjælp til din egenkontrol og dit egenkontrolprogram i en branchekode. Branchekoden kan f.eks. give gode råd om, hvordan egenkontrolprogrammet skal bygges op.

​​ Få branchekoden fra din brancheorganisation


Branchekoderne bliver udgivet af brancheforeningerne, og det er der, du kan købe dem.

Brancheorganisationerne får deres branchekode vurderet af Fødevarestyrelsen, men det er altid den enkelte organisation, som har ansvaret for, hvad der står i branchekoden. En del brancher har udviklet en webbaseret branchekode.

Du kan se de webbaserede branchekoder her

Se oversigt over vurderede branchekoder


 Branchekoden er en hjælp, men kan ikke stå alene


En branchekode er en vejledning i, hvad der skal være med i et egenkontrolprogram for din type virksomhed. Branchekoden kan ikke erstatte dit egenkontrolprogram, men du er godt hjulpet på vej ved at bruge den.

En branchekode kan hjælpe med, hvad du skal være særlig opmærksom på i det daglige arbejde med egenkontrollen. Branchekoderne indeholder også eksempler på skemaer til at føre den løbende egenkontrol.

Branchekoden kan dog ikke stå alene.
Læs mere om, hvad du​ skal vide om egenkontrol


 Du skal tilpasse branchekoden til lige netop din virksomhed


Når du har fået en branchekode, skal du tilpasse den til lige netop din virksomhed – og til jeres måde at gøre tingene på. Branchekoden er en overordnet skabelon, som du bruger til at skrive dit egenkontrolprogram ud fra.

Måske er enkelte af dine aktiviteter ikke typiske for din branche. De vil så ikke være dækket af din branchekode.

I så fald skal du selv sørge for den nødvendige egenkontrol for disse aktiviteter. Måske kan du finde hjælp til det i en anden branchekode.​


​​​

Ændret 6. oktober 2022