Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Hvorfor vælge økologi?

​Økologiske fødevarer er som udgangspunkt produceret uden brug af sprøjtemidler, og kun ganske få tilsætningsstoffer er tilladt i økologiske fødevarer.

Ved at købe økologiske fødevarer er du med til at fremme bedre dyrevelfærd og en mere miljørigtig produktion, samtidig med at du reducerer dit indtag af pesticidrester gennem kosten.

​​

Vælg økologiske afgrøder, hvis du vil undgå pesticidrester Økologiske afgrøder er dyrket uden eller med meget få sprøjtemidler. Derfor indeholder økologiske fødevarer meget sjældent pesticidrester. Ved at vælge økologisk frem for konventionelt sparer du dig selv og miljøet for sprøjtemidler. At spise økologisk frugt, grønt og kornprodukter er en god og sikker mulighed for at undgå pesticidrester fra fødevarer mest muligt. Der må kun ved særlige behov anvendes nogle få former for sprøjtemidler i økologisk dyrkning. Derfor findes der stort set ikke pesticidrester i økologiske afgrøder. Kun i få tilfælde registrerer Fødevarestyrelsen pesticidrester i økologiske fødevarer. Der er som oftest tale om meget små mængder, der sandsynligvis skyldes forurening fra områder, der dyrkes konventionelt, eller sammenblanding af økologiske og konventionelle fødevarer. Vælg økologisk, hvis du vil undgå GMO I økologiske fødevarer må der hverken bruges genmodificerede ingredienser eller kød, mælk og æg fra dyr, som har fået genmodificeret foder. Du kan ikke se på kød, mælk og æg fra konventionel produktion, om dyret har fået genmodificeret foder, da det ikke er mærkningspligtigt. Vælg økologisk, hvis du vil skære ned på tilsætningsstoffer I økologiske fødevarer må der kun anvendes et meget begrænset antal tilsætningsstoffer. Vælg økologisk, hvis du vil være med til at øge dyrevelfærden Økologiske dyr får, i modsætning til konventionelt opdrættede dyr, typisk mere dagslys, frisk luft og plads til at udfolde sig på. Der er nemlig i økologireglerne krav om, at dyrene skal have økologisk foder, plads, lys, luft, adgang til udendørsarealer, læ, skygge og mulighed for at pleje deres hud og fjer. Er økologiske fødevarer sundere end konventionelle fødevarer? Det er ikke bevist, at økologiske fødevarer er ’sundere’ end tilsvarende konventionelle produkter. Vælg økologisk, hvis du vil gavne naturen Økologiske bedrifter har en højere grad af biodiversitet. Økologisk landbrug har vist sig at have flere positive effekter på miljøet og på dyre- og plantearter i og omkring agerlandet. Der ses således flere planter og markblomster i afgrøder, læhegn og småbiotoper ved økologisk landbrug til gavn for insekter, dyr og fugle. (næste) (næste) (næste) (næste) (næste)
Loading...
Ændret 12. september 2018