Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Kend Kemien

 

Loading...

 

 

Kend dit konserveringsstof18009Konserveringsstoffer anvendes i mange fødevarer for at forlænge deres holdbarhed og forhindre, at du bliver syg af maden, på grund af vækst af bakterier og gær- eller skimmelsvampe (mug). 12-09-2018 08:43:14STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:14htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Kanel, lakrids og stevia – naturens egne giftstoffer19354Der findes naturlige giftstoffer i kanel, lakrids og stevia blade. Vær derfor opmærksom på de mængder, du spiser af fødevarer med et højt indhold af naturlige giftstoffer12-09-2018 08:43:14STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:14htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Kend dit sødestof16233​Sødestoffer bruges som erstatning for sukker blandt andet for at reducere kalorieindholdet i fødevarer. 12-09-2018 08:43:14STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:14htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Kend paletten af farvestoffer18010Farvestoffer bruges til at farve mad eller til at genopfriske farven i maden. Farvestoffer kan også bruges til at forstærke en naturlig farve. Farvestofferne fremstilles enten syntetisk eller ud fra planter eller dyr.12-09-2018 08:43:15STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:15htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Ginseng, hellig basilikum, lupinfrø – naturens egne giftstoffer19352Der findes naturlige giftstoffer i visse krydderurter, rødder og frø. Vær derfor opmærksom på de mængder, du spiser af disse fødevarer, særligt når du er gravid eller har småbørn.31-10-2018 11:14:39STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk31-10-2018 11:14:39htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Vær opmærksom på furan i kaffe og færdigmad7225Furan dannes ligesom akrylamid ved varmebehandling af fødevarer. Det findes især i kaffe og færdigmad i dåse og på glas. 12-09-2018 08:43:23STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:23htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Råd til private om høst af muslinger og østers17985​Hvis du som privatperson ønsker at indsamle muslinger, østers eller andre toskallede bløddyr til eget forbrug, bør du være opmærksom på, at de kan indeholde algegifte. I muslinger m.m. kan der også ophobe sig sygdomsbakterier og virus. 12-09-2018 08:43:13STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:13htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Sådan behandler du mugne fødevarer18020Mugne fødevarer er angrebet af skimmelsvampe, der producerer svampegifte, der kan være kræftfremkaldende og skade arveanlæggene. Du bør derfor være opmærksom på, om der er synligt mug på dine fødevarer og behandle dem derefter. 12-09-2018 08:43:18STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:18htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Vær opmærksom på bisphenol A fra plast og dåser7215​Bisphenol A er et hormonforstyrrende stof. Derfor bør særligt børn og gravide undgå bisphenol A og vælge alternativer, hvor det er muligt.12-09-2018 08:43:22STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:22htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Naturlige giftstoffer i nogle typer frugt og grønt19353Vær opmærksom hvis du spiser grønne kartofler, brune/plettede pastinakker og selleri, rå champignon, bitter squash, stjernefrugt og hjemmelavet most af æbler og pærer – de kan have et højt indhold af naturlige giftstoffer.12-09-2018 08:43:15STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:15htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Sådan undgår du uorganisk arsen fra tang16235Vores viden om sundhedsskadelige indholdsstoffer i tang er mangelfuld. Disse råd mindsker risici ved selv at plukke og spise tang fra havet. Som for svampe og vilde planter gælder det, at du skal være 100 % sikker på, hvad du plukker. 12-09-2018 08:43:19STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:19htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Sådan begrænser du dit indtag af bly17870​Bly kan findes i frugt, grøntsager og kornprodukter. Derudover kan der forekomme afsmitning fra fx glaseret keramik, krystalglas og guldkant på glas og porcelæn. I denen guide kan du se, hvordan du kan begrænse dit indtag af bly.12-09-2018 08:43:17STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:17htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Sådan undgår du fluorerede stoffer fra emballage9855Fluorerede stoffer bruges bl.a. til at gøre papir vand- og fedtafvisende. Denne egenskab anvendes til emballage af mange madprodukter. 12-09-2018 08:43:19STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:19htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Sådan begrænser du dit indtag af dioxin17889Dioxin er en miljøforurening og stammer især fra afbrænding af affald og fra industriproduktion gennem tiderne. Forureningen er blevet spredt via luften, så det i dag kan måles i stort set al overfladejord i Danmark og i havet.12-09-2018 08:43:17STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:17htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Sådan begrænser du dit indtag af kviksølv fra fisk17895Kviksølv er en miljøforurening, der ophobes gennem fødekæden. Store rovfisk har derfor et højt indhold af kviksølv. Kviksølv påvirker udviklingen af hjernen - specielt hos fostre og børn. 12-09-2018 08:43:18STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:18htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Er der ftalater i emballage?13141Phthalater bruges bl.a. som blødgørere i plastemballage. Specielt ved kontakt med fede fødevarer, vil der være afsmitning fra emballagen. Phthalater er hormonforstyrrende.12-09-2018 08:43:22STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:22htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Værd at vide om æg18057Der er stor forskel på, under hvilke forhold dit morgenæg produceres. Alt efter om ægget er et skrabeæg, buræg, økologisk æg eller frilandsæg.12-09-2018 08:43:20STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:20htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Værd at vide om byhaver og urban farming18058Urban farming dækker både over dyrkning af afgrøder i altankasser, blomsterkummer, på tage, tomme grunde og gamle industriarealer såvel som hold af bier og høns i byen. Find ud af, hvilke regler der gælder, og hvad du skal være opmærksom på.12-09-2018 08:43:21STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:21htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Fastfood med mindre uønsket kemi179892/3 af danskerne spiser fastfood mindst en gang om måneden. Lær her hvordan du undgår at få uønsket kemi på menuen.12-09-2018 08:43:11STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:11htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Gravid med mindre uønsket kemi17991Gravide og kvinder, der forsøger at blive gravide, bør være særligt opmærksomme på en række råd om, hvordan de undgår uønsket kemi i maden.12-09-2018 08:43:12STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:12htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Spæd- og småbørnsmad med mindre uønsket kemi18055Spæd- og småbørn er særligt påvirkelige over for uønsket kemi i maden. Læs her, hvilke forbehold du derfor bør tage.12-09-2018 08:43:15STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:15htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Værd at vide om medicinrester i eksotiske fisk og skaldyr18123Medierne skriver ofte om problematiske produktionsforhold i fisk og skaldyr fra Sydøstasien. Og visse supermarkedskæder boykotter sågar kæmperejer fra visse lande/produktionsmetoder.12-09-2018 08:43:21STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:21htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Hvad er der kommet i min vin?17992I medierne er der ofte omtale af vin, hvor der udtrykkes en bekymring om, hvilke (farlige) stoffer, der er i vinen, og der nævnes en ”hemmelig liste på over 50 stoffer”. I denne guide prøver vi at beskrive, hvad der er ”op og ned” i denne sag.12-09-2018 08:43:12STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:12htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Naturlige giftstoffer i nogle typer te19351Kogende vand trækker effektivt PA fra teblade ud i teer som fx rooibos, camille, mynthe, fennikel, grøn te og specielle urteteer. Vær derfor opmærksom på at variere valget af disse teer til hverdag.12-09-2018 08:43:15STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:15htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Bønner, hyldebær, abrikoskerner mm. – fødevarer med et højt indhold af naturlige giftstoffer19349Spiser du fødevarer med et højt indhold af naturlige giftstoffer? Læs mere om hvorfor hyldebær, rabarberblade, maniok og bønner bør koges korrekt og hvorfor man skal være forsigtig med spirer, bittermandler og abrikoskerner.12-09-2018 08:43:11STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:11htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Jul med mindre kemi17512Julen står for døren - se her hvordan du får en jul med mindre kemi.12-09-2018 08:43:13STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:13htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Sådan undgår du uønsket kemi fra køkkengrej18056Redskaberne i dit køkken er lavet af mange forskellige materialer. For eksempel melamin, plast, porcelæn, stål, træ, pap og papir. Guiden her giver svar på, hvordan du skal behandle de forskellige materialer for at undgå uønsket kemi i din mad.12-09-2018 08:43:20STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:20htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Sådan får du mindre uønsket kemi fra mad fra havet18048Fisk indeholder mange gode stoffer, bl.a. de sunde omega3-fedtsyrer, og det er vigtigt at spise fisk. Men fisk kan også indeholde medicinrester eller miljøforureninger i varierende grad og type, afhængigt af levested og fiskeart. 12-09-2018 08:43:19STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:19htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Vær opmærksom på cadmium i solsikkefrø, hørfrø, skaldyr, chokolade og kakao17984Cadmium er et tungmetal, som findes overalt i jorden. Cadmium ophobes i lever og nyrer og er farligt at indtage i store mængder.12-09-2018 08:43:22STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:22htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Hvorfor vælge økologi?18008Økologiske fødevarer er som udgangspunkt produceret uden brugen af sprøjtemidler, og kun ganske få tilsætningsstoffer er tilladt i økologiske fødevarer. 12-09-2018 08:43:13STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:13htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Sådan afkoder du, hvad der ligger bag GMO17513Genmodificerede fødevarer kan enten bestå af, indeholde eller være fremstillet af en genmodificeret organisme (GMO). Eksempelvis genmodificerede majs eller olie fra genmodificerede sojabønner.12-09-2018 08:43:16STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:16htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Vær opmærksom på uorganisk arsen i risprodukter16504Ris kan have et højt indhold af det kræftfremkaldende stof arsen. Ris og risprodukter har et naturligt indhold af arsen, og mængden afhænger af jordforholdene og kan svinge meget fra egn til egn.12-09-2018 08:43:23STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:23htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Sådan begrænser du akrylamid fra kartofler, korn og kaffe7803Kulhydratholdige fødevarer danner ved ristning, stegning og bagning over 120 grader det kræftfremkaldende stof akrylamid. Hovedparten af danskernes indtag af akrylamid kommer fra pommes frites og andre stegte kartoffelprodukter og kaffe. 12-09-2018 08:43:17STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:17htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Undgå voksarter fra escolar og oliefisk/smørmakrel16484​Escolar og oliefisk/smørmakrel har et naturligt indhold af voksarter. Derfor kan disse fisk give diarré, hvis de ikke tilberedes korrekt.12-09-2018 08:43:20STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:20htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Sådan afkoder du, hvad der ligger bag E-numre17962Tilsætningsstoffer er en stor gruppe af meget forskellige stoffer med hver sin egenskab. 12-09-2018 08:43:16STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:16htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Hvilken emballage må bruges til hvilke fødevarer?18007Der anvendes mange forskellige materialer til kontakt med fødevarer. Materialerne kan indeholde få eller mange kemiske stoffer. 12-09-2018 08:43:12STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:12htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Vær opmærksom, når du plukker vilde planter og svampe16503​I naturen finder du spiselige svampe og planter. Nogle har giftige dobbeltgængere - spis derfor kun de vilde planter og svampe, du kender 100 %.12-09-2018 08:43:21STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:21htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Vær opmærksom på nitrit7224​Nitrit må bruges i kødprodukter som tilsætningsstof for at hæmme udviklingen af bakterien, der kan give pølseforgiftning. Men stoffet har den sideeffekt, at det kan danne kræftfremkaldende nitrosaminer i kødet.12-09-2018 08:43:22STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:22htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Sådan undgår du tjærestoffer (PAH) i din mad7126Ved tilberedningsprocesser, som fx grillstegning, røgning og tørring, kan kræftfremkaldende tjærestoffer (PAH) blive overført til fødevarer.12-09-2018 08:43:20STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:20htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Sådan begrænser du nitratholdige grønsager til spædbørn8659Alle grøntsager indeholder nitrat naturligt, men der findes særligt høje mængder i rødbede, spinat, fennikel, selleri og ruccolasalat. 12-09-2018 08:43:18STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:18htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Sådan undgår du svampegiftstoffer fra fødevarer16262Rosiner kan have et højt indhold af svampegiften Ochratoksin A. 12-09-2018 08:43:19STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:19htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js
Sådan får du færre pesticidrester i dine fødevarer13389Rester af sprøjtemidler i fødevarer er godt regulerede, godt kontrollerede og grundigt vurderede. Men mange mennesker har et ønske om at undgå sprøjtemidler af hensyn til sig selv, miljøet og drikkevandet. 12-09-2018 08:43:16STS_ListItem_PublishingPageshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Forms/AllItems.aspx0https://www.foedevarestyrelsen.dk12-09-2018 08:43:16htmlFalseaspx44;1644~sitecollection/_catalogs/masterpage/FVST/Display Templates/Items/Item_SuperDefault.js