Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Om Fødevarestyrelsen

I Fødevarestyrelsen har vi fokus på sikre fødevarer og sunde dyr i alt, hvad vi laver. Vi vil være foregangsland og arbejde aktivt for at fremme en dansk bæredygtig fødevareproduktion. Læs mere om os her.

​I Fødevarestyrelsen skaber vi rammerne og arbejder for en bæredygtig fødevareproduktion, hvor der er fokus på sikre fødevarer og sunde dyr. Vi bidrager til at sikre, at reglerne om dyrevelfærd og fødevaresikkerhed bliver overholdt via kontrol og vejledning med hele kæden fra jord til bord.

Det er os, der står bag de officielle kostråd og de velkendte smileykontroller i blandt andet cafeer, restauranter og supermarkeder. Vi kontrollerer også landmændenes besætninger, og holder øje med dyrenes sundhed og velfærd. Alt sammen er medvirkende til, at Danmark kan bryste sig af at være et af de lande i verden med den højeste fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og dyresundhed.

Vi er i alt ca. 1.500 medarbejdere og tæller alt fra jurister, dyrlæger, it-specialister over ernæringseksperter til tilsynspersonale, laboranter og kontoransatte fordelt over hele landet.

 

Læs mere om Fødevarestyrelsens enheder


Fødevarestyrelsens hovedkontor

Fødevarestyrelsens hovedkontor i Glostrup ved København tager sig af udvikling, koordinering og regler på veterinær- og fødevareområdet.
Læs mere om enhederne i hovedkontoret
 

Fødevarestyrelsens kødkontrol

Kødkontrollen udfører kontrol på slagterier og kødproduktvirksomheder.
Gå til Kødkontrollens kontaktside


Fødevarestyrelsen lokale kontrolenheder og laboratorium 

Fødevarestyrelsens lokale fødevare- og veterinærenheder tager sig af kontrol med fødevarer, foder og tilsyn med de veterinære forhold. De lokale enheder tager sig desuden af den direkte information og rådgivning til forbrugere, husdyrholdere, virksomheder og praktiserende dyrlæger.


Ændret 20. juli 2021