Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Fødevarestyrelsen og den nye databeskyttelsesforordning

Her kan du læse mere om, hvad den nye databeskyttelsesforordning betyder for de borgere og virksomheder, der har kontakt med os, og hvad vi har gjort for at blive klar.

Formålet med databeskyttelsesforordningen er at styrke borgernes rettigheder. I det store hele kommer vores kunder til at have de samme rettigheder som i dag, men rettighederne styrkes eller skærpes med databeskyttelsesforordningen. Den teknologiske udvikling og globalisering gør det nødvendigt at sikre private personers rettigheder i endnu højere grad.

I Fødevarestyrelsen har vi gennemført workshops i alle enheder og gennemført kampagner, der skal sikre, at vi alle sammen er opmærksomme på ændringerne.

Udadtil har vi informeret tusindvis af primærbedrifter og virksomheder, vi har registreret persondata på, om de rettigheder den nye forordning giver dem.

Læs orienteringsbrevet til virksomheder, vi har registreret persondata på.

Vi har også systematiseret borgeres og virksomheders henvendelser, så hvis man har spørgsmål omkring sine rettigheder, kan man kontakte vores Kunderådgivning. De vil sikre, at henvendelserne havner det samme sted, så alle henvendelser bliver behandlet kompetent og ensartet.

Kontaktoplysninger på Kunderådgivningen.

Vi har desuden formuleret en Persondatapolitik, der i nærmere detaljer beskriver, hvordan vi i Fødevarestyrelsen arbejder med den nye forordning.

Du finder Persondatapolitikken her

Ændret 2. oktober 2019