Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Organisation

Få et overblik over Fødevarestyrelsen som organisation og læs om de forskellige faglige forretningsområder.

 

Se organisationsdiagrammet i større udgave


Om Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen består af fem faglige forretningsområder;
Økonomi & Administration, Veterinær, Kødkontrollen (omfatter også laboratoriedelen), Fødevarer og Vækst- og Innovation. 

  • Økonomiområdet varetager økonomi, HR, IT, Forretningsservice, samt kommunikation og kvalitet i forhold til kunderådgivning 
  • Veterinærområdet varetager udgående kontrol, beredskab samt regeldannelse og politikudvikling i forhold til dyresundhed, dyrevelfærd og veterinærmedicin, international handel bortset fra intern audit, som varetages af økonomiområdet
  • Kødkontrollen varetager kontrol af alle slagtedyr før og efter slagtning. Kødkontrollen varetager også opgaverne vedrørende de små slagtehuse samt laboratoriet
  • Fødevareområdet varetager udgående kontrol, beredskab samt regeldannelse og politikudvikling i forhold til foder og fødevaresikkerhed, kemi og fødevarekvalitet, samt Jura.
  • Vækst- og Innovationsområdet varetager fagligt tilsyn af Madkulturen og FoodNation. Fremme dansk eksport, skabe netværk og relationer, og derved skabe grundlag for vækst, udvikle bedre mad- og måltidsløsninger, samt skabe internationalt samarbejde.

De fem direktørområder refererer direkte til Fødevarestyrelsens administrerende direktør, som endvidere har det direkte ansvar for direktionssekretariatet, ministerbetjeningen, presse, kommunikation, kontrol og data, samt en styrket policyudvikling.

Fødevarestyrelsen beskæftiger ca. 1535 medarbejdere og er en del af Miljø- og Fødevareministeriet og er én af fire styrelser under ministeriet.​​

Ændret 12. juni 2019