Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Organisation

Få et overblik over Fødevarestyrelsen som organisation og læs om de forskellige faglige forretningsområder.

 Organisationsdiagram_010118_eksternt.jpg

Se organisationsdiagrammet i større udgave her.


Om Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen består af tre faglige forretningsområder (veterinær, fødevarer og kødkontrol, der også omfatter laboratoriedelen) og et forretningsunderstøttende områder (økonomi). 

  • Veterinærområdet varetager udgående kontrol, beredskab samt regeldannelse og politikudvikling i forhold til dyresundhed, dyrevelfærd og veterinærmedicin, international handel bortset fra intern audit, som varetages af økonomiområdet
  • Fødevareområdet varetager udgående kontrol, beredskab samt regeldannelse og politikudvikling i forhold til foder og fødevaresikkerhed, kemi og fødevarekvalitet, international koordination og jura
  • Kødkontrollen varetager kontrol af alle slagtedyr før og efter slagtning. Kødkontrollen varetager også opgaverne vedrørende de små slagtehuse samt laboratoriet
  • Økonomiområdet  varetager økonomi, HR, IT, forretningsservice samt kommunikation og kvalitet i forhold til kunderådgivning

De fire direktørområder refererer direkte til Fødevarestyrelsens administrerende direktør, som endvidere har det direkte ansvar for direktionssekretariatet, ministerbetjeningen, presse, kommunikation, kontrol og data samt en styrket policyudvikling.

Direktionen består af fem direktører. Fødevarestyrelsens administrerende direktør, veterinærdirektøren, fødevaredirektøren, direktøren for kødkontrollen samt økonomidirektøren. Fødevarestyrelsen beskæftiger ca. 1535 medarbejdere.

Fødevarestyrelsen er en del af Miljø- og Fødevareministeriet og er én af fire styrelser under ministeriet.

​​

Ændret 4. januar 2018