Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Organisation

Få et overblik over Fødevarestyrelsen som organisation og læs om de forskellige faglige forretningsområder.

Se organisationsdiagrammet i større udgave


Om Fødevarestyrelsen  
Fødevarestyrelsen består af 5 faglige forretningsområder;

Kødkontrol, Økonomi, Veterinær, Fødevarer, samt Innovation- og Udvikling. 

  • Kødkontrolområdet varetager HR, IT, kødkontrolenheder, samt kontrol af alle slagtedyr før og efter slagtning. Kødkontrollen varetager også opgaverne vedrørende slagterier og de små slagtehuse.
     
  • Økonomi  under udarbejdelse
  • Veterinærområdet varetager udgående kontrol, beredskab samt regeldannelse og politikudvikling i forhold til dyresundhed, dyrevelfærd og veterinærmedicin, samt Data og Forretningsprocesser.
  • Fødevareområdet varetager udgående kontrol, beredskab samt regeldannelse, kontrol og politikudvikling i forhold til foder og fødevaresikkerhed, kemi og fødevarekvalitet, samt Laboratorium.
  • Innovations- og Udviklingsområdet varetager fagligt tilsyn af Madkulturen og FoodNation. Fremme dansk eksport, skabe netværk og relationer, og derved skabe grundlag for vækst, udvikle bedre mad- og måltidsløsninger, samt skabe internationalt samarbejde.

De fem direktørområder refererer direkte til Fødevarestyrelsens administrerende direktør, som endvidere har det direkte ansvar for direktions- og pressesekretariatet, ministerbetjeningen, kundeservice, samt forretningskommunikation.

Fødevarestyrelsen beskæftiger ca. 1535 medarbejdere og er en del af Miljø- og Fødevareministeriet og er én af fem styrelser under ministeriet.​​

Ændret 3. februar 2021