Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Organisation

Få et overblik over Fødevarestyrelsen som organisation og læs om de forskellige faglige forretningsområder.

 FVST Organisationsdiagram med billeder 270217.jpg


Om Fødevarestyrelsen
Fødevarestyrelsen består af tre faglige forretningsområder (veterinær, fødevarer og kødkontrol) og to tværgående, forretningsunderstøttende områder (kunde- og udvikling og økonomi, der også omfatter laboratoriedelen). 

  • Veterinærområdet varetager udgående kontrol, beredskab samt regeldannelse og politikudvikling i forhold til dyresundhed, dyrevelfærd og veterinærmedicin
  • Fødevareområdet varetager udgående kontrol, beredskab samt regeldannelse og politikudvikling i forhold til foder og fødevaresikkerhed, kemi og fødevarekvalitet
  • Kødkontrollen varetager kontrol af alle slagtedyr før og efter slagtning. Kødkontrollen varetager også opgaverne vedrørende de små slagtehuse
  • Kunde- og udviklingsområdet varetager forretningsudvikling, kontrolplanlægning, kommunikation og kvalitet i forhold til kunderådgivning, international koordination, international handel, jura og kontrolstyring
  • Administrations- og laboratorieområdet varetager økonomi, HR, IT, laboratoriet  og forretningsservice

De fem direktørområder refererer direkte til Fødevarestyrelsens administrerende direktør, som endvidere har det direkte ansvar for direktionssekretariatet, ministerbetjeningen samt en styrket policyudvikling.

Direktionen består af seks direktører. Fødevarestyrelsens administrerende direktør, veterinærdirektøren, fødevaredirektøren, direktøren for kødkontrollen, kunde-og udviklingsdirektøren samt økonomidirektøren. Fødevarestyrelsen beskæftiger ca. 1535 medarbejdere.

Fødevarestyrelsen er en del af Miljø- og Fødevareministeriet og er én af fire styrelser under ministeriet.
​​

Ændret 27. april 2017