
Se organisationsdiagrammet i større udgave
Om Fødevarestyrelsen
Fødevarestyrelsen består af 5 faglige forretningsområder;
Kødkontrol, Økonomi, Veterinær, Fødevarer, samt Innovation- og Udvikling.
- Kødkontrolområdet varetager HR, IT, kødkontrolenheder, samt kontrol af alle slagtedyr før og efter slagtning. Kødkontrollen varetager også opgaverne vedrørende slagterier og de små slagtehuse.
- Økonomi under udarbejdelse
- Veterinærområdet varetager udgående kontrol, beredskab samt regeldannelse og politikudvikling i forhold til dyresundhed, dyrevelfærd og veterinærmedicin, samt Data og Forretningsprocesser.
- Fødevareområdet varetager udgående kontrol, beredskab samt regeldannelse, kontrol og politikudvikling i forhold til foder og fødevaresikkerhed, kemi og fødevarekvalitet, samt Laboratorium.
- Innovations- og Udviklingsområdet varetager fagligt tilsyn af Madkulturen og FoodNation. Fremme dansk eksport, skabe netværk og relationer, og derved skabe grundlag for vækst, udvikle bedre mad- og måltidsløsninger, samt skabe internationalt samarbejde.
De fem direktørområder refererer direkte til Fødevarestyrelsens administrerende direktør, som endvidere har det direkte ansvar for direktions- og pressesekretariatet, ministerbetjeningen, kundeservice, samt forretningskommunikation.
Fødevarestyrelsen beskæftiger ca. 1535 medarbejdere og er en del af Miljø- og Fødevareministeriet og er én af fem styrelser under ministeriet.