Kødkontrollen
Olof Palmes Allé 18G
8200 Aarhus N
Kontakt Fødevarestyrelsen
Direktør for kødkontrollen
Stillingen er midlertidig ubesat.
Kødkontrolchefer
Nils Marling
Olaf Bennetzen
Kasper Klintø
Susanne Frandsen
Kødkontrollens ffdelinger og e-mail adresser
Veterinærkontrollen på DanePork A/S
Veterinærkontrollen på DC Blans
Veterinærkontrollen på DC Herning
Veterinærkontrollen på DC Holsted
Veterinærkontrollen på DC Horsens
Veterinærkontrollen på DC Ringsted
Veterinærkontrollen på DC Rønne
Veterinærkontrollen på DC Skærbæk
Veterinærkontrollen på DC Sæby
Veterinærkontrollen på DC Ålborg Øst
Veterinærkontrollen på Glumsø Slagtehus
Veterinærkontrollen på HKScan Vinderup
Veterinærkontrollen på Hvidebæk Slagteri
Veterinærkontrollen på Kjellerup Eksportslagteri
Veterinærkontrollen på Lantmännen Danpo, Aars
Veterinærkontrollen på Moesgaard Meat
Veterinærkontrollen på Mogens Nielsen Kreaturslagteri
Veterinærkontrollen på Nordic Beef Hadsund A/S
Veterinærkontrollen på Sevel Slagteri
Veterinærkontrollen på Slagteriet Brørup A/S
Veterinærkontrollen på Slagteriet Gerth Th. Hansen
Veterinærkontrollen på Tican Fresh Meat, Thisted
Veterinærkontrollen på Ålestrup Eksportslagteri A-S - Hjalmar Nielsen
Veterinærkontrollen på Århus Slagtehus
Hvad laver kødkontrollen
Fødevarestyrelsens enhed for kødkontrol udfører kødkontrol på slagterier og har desuden ansvar for økonomistyring og udvikling i kødkontrollen.
Kødkontrollen har cirka 560 medarbejdere.
Hver eneste slagtede dyr i Danmark er kontrolleret af Fødevarestyrelsen.
Kontrol før og efter slagtning
Alle slagtedyr kontrolleres før slagtning af dyrlæger. Efter slagtning kontrolleres slagtekroppene af tilsynsteknikere og evt. dyrlæger.
Fødevarestyrelsens medarbejdere ser efter smitsomme husdyrsygdomme, problemer med dyrevelfærd samt sygdomme, der kan overføres til mennesker via maden.
Medarbejderne ser også efter andre ting, f.eks. om der under slagtningen er spildt olie eller galde på kødet.
Medarbejderne i kødkontrollen kontrollerer desuden rengøring, hygiejne og egenkontrol på slagterierne.
Kødkontrollen er landsdækkende
Enheden for kødkontrol er landsdækkende med hovedsæde i Århus.
Under enheden hører kontrollen på 24 store og mellemstore slagterier samt kødkontrol på knap 90 små slagterier og slagtehuse.