Gå til navigation Gå til hovedindhold

Kødkontrollen

Al telefonisk henvendelse skal ske til Fødevarestyrelsens
kundecenter på tlf. 72 27 69 00.

Personlig henvendelse kan kun ske efter aftale.

​​​Kødkontrollen

Olof Palmes Allé 18G
8200 Aarhus N
Kontakt Fødevarestyrelsen

Direktør for kødkontrollen

Stillingen er midlertidig ubesat. 

Kødkontrolchefer

Nils Marling
Olaf Bennetzen
Kasper Klintø
Susanne Frandsen​

Kødkontrollens ffdelinger og e-mail adresser
 
Veterinærkontrollen på DanePork A/S
 
Veterinærkontrollen på DC Blans
 
Veterinærkontrollen på DC Herning
 
Veterinærkontrollen på DC Holsted
 
Veterinærkontrollen på DC Horsens
 
Veterinærkontrollen på DC Ringsted
 
Veterinærkontrollen på DC Rønne
 
Veterinærkontrollen på DC Skærbæk
 
Veterinærkontrollen på DC Sæby
 
Veterinærkontrollen på DC Ålborg Øst
 
Veterinærkontrollen på Glumsø Slagtehus
 
Veterinærkontrollen på HKScan Vinderup
 
Veterinærkontrollen på Hvidebæk Slagteri
 
Veterinærkontrollen på Kjellerup Eksportslagteri
 
Veterinærkontrollen på Lantmännen Danpo, Aars
 
Veterinærkontrollen på Moesgaard Meat
 
Veterinærkontrollen på Mogens Nielsen Kreaturslagteri
 
Veterinærkontrollen på Nordic Beef Hadsund A/S
 
Veterinærkontrollen på Sevel Slagteri
 
Veterinærkontrollen på Slagteriet Brørup A/S
 
Veterinærkontrollen på Slagteriet Gerth Th. Hansen
 
Veterinærkontrollen på Tican Fresh Meat, Thisted
 
Veterinærkontrollen på Ålestrup Eksportslagteri A-S - Hjalmar Nielsen
 
Veterinærkontrollen på Århus Slagtehus
Hvad laver kødkontrollen

Fødevarestyrelsens enhed for kødkontrol udfører kødkontrol på slagterier og har desuden ansvar for økonomistyring og udvikling i kødkontrollen.

Kødkontrollen har cirka 560 medarbejdere.

Hver eneste slagtede dyr i Danmark er kontrolleret af Fødevarestyrelsen.​

Kontrol før og efter slagtning

Alle slagtedyr kontrolleres før slagtning af dyrlæger. Efter slagtning kontrolleres slagtekroppene af tilsynsteknikere og evt. dyrlæger.

Fødevarestyrelsens medarbejdere ser efter smitsomme husdyrsygdomme, problemer med dyrevelfærd samt sygdomme, der kan overføres til mennesker via maden.

Medarbejderne ser også efter andre ting, f.eks. om der under slagtningen er spildt olie eller galde på kødet.

Medarbejderne i kødkontrollen kontrollerer desuden rengøring, hygiejne og egenkontrol på slagterierne.


Kødkontrollen er landsdækkende

Enheden for kødkontrol er landsdækkende med hovedsæde i Århus.
Under enheden hører kontrollen på 24 store og mellemstore slagterier samt kødkontrol på knap 90 små slagterier og slagtehuse.

Ændret 3. april 2023