Gå til navigation Gå til hovedindhold

Fødevarestyrelsens hovedkontor

 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Fødeva​​restyrelsens hovedkontor


Stationsparken 31-33
2600 Glostrup
Tlf.: 72 27 69 00
Fax: 72 27 65 01​
Kontakt

Link til rejseplanen  Link til rejseplan


Fødevarestyrelsens hovedkontor i Glostrup ved København tager sig af udvikling, koordinerin​​​g og regler på veterinær- og fødevareområdet. Her kan du se, hvad hovedkontoret beskæftiger sig med, og hvem der er chef for de enkelte enheder.

Se organisationsdiagram for Fødevar​estyrelsens hovedko​ntor

Kødkontrollen hører under hovedkontoret, men har adresse i Lystrup ved Århus. Kødkontrollen udfører kontrol på slagterier og større virksomheder, der laver kødprodukter.

Læs mere om Kødkontr​ollen

Al telefonisk henvendelse skal ske til Fødevarestyrelsens kunderådgivning på tlf. 72 27 ​69 00.

Personlig henvendelse kan kun ske efter aftale.​

Direktion​

Direktion​en består pr. 27.02.2023​ af:

Direktør Nikolaj Veje
Veterinærdirektør Charlotte Vilstrup
Kødkontroldirektør Johan K. Overgaard
Økonomidirektør Sarah Børner
Fødevaredirektør Tejs Binderup
Innovation- og udviklingsdirektør Per K. Christiansen​


Direktionsekretariat​ og Kommunikation

Enheden har følgende fagområder:

  • Betjening af koncernledelsen
  • Ministerbetjening
  • Policyudvikling
  • Koordinering af udviklingsopgaver, herunder Fødevarestyrelsens strategi
  • Strategisk og policyorienteret ledelsesinformation
  • Kommunikation internt og eksternt
  • Presse (Film og WebTV)
  • Pressekontakt, medietræning og rådgivning
  • Sociale medier og Fødevarestyrelsens hjemmesider og andre kommunikationsplatforme

Enhedsche​f: Anna Langskov Lorentzen​
Sektionsleder: Sidsel Gjøl
Chefsekretær: Maj-Britt Randskov
Chefsekretær: Mette Pedersen
Chefsekretær: ​Mette Mortensen​

Kunder og F​​orretningsservice

Enheden har følgende fagområder:

  • Bygningsadministration og tilknyttet service
  • Vedligeholdelses- og istandsættelsesopgaver
  • Indkøb, udbud og kontraktstyring
  • Betalinger og fakturaadministration samt RejsU​d
  • Kunderådgivning
  • ESDH

Enhedschef: Kim Ha​st​rup
Sektionsleder: Malene Mols
Sektionsleder: Simon Høtoft Nielsen​

Økonomi

Enheden har følgende f​​agområder:

  • ​Bevilling, budgettering og planlægning
  • Controlling, budgetopfølgning, ledelsesinformation
  • Overordnet aktivitets- og økonomistyring
  • Løbende regnskab, opfølgning og årsrapportering
  • Gebyrområdet

Enhedschef: Henrik Kundby
Souschef: Anders Uhd Nielsen
Sektionsleder: ​​Stine Dühring Lorentzen (fungerende - på barsel)
Sektionsleder: Kanoko Yamane Faber (fungerende) 


HR

Enheden har følgende fagområde:

  • Personale- og organisationsudvikling
  • Ledelsesinformation på HR-området
  • Personaleadministration
  • Personalejuridiske og -politiske opgaver
  • Kompetenceudvikling og administration af efteruddannelsestilbud
  • Koordination og udvikling af arbejdsmiljøområdet
  • Ledelsesudvikling
  • Sekretariat for samarbejdsudvalg og sikkerhedsudvalg
  • Rådgivning af Kødkontrol
  • Rekruttering

Enhedschef: Susa​​​nne Juul Jarlov
Souschef: Elsebet Kjær (Jura)​
​Sektionsleder: Louise Kongstad Sebenius


IT

Enheden har følgende fagområder:

  • IT-ledelse, -strategi og -planlægning
  • Koncern-IT samarbejdet i Miljø - og Fødevareministeriet
  • Projektstyring
  • IT-sikkerhed
  • IT-brugerservice og -support
  • IT-drift
  • Koncernweb
  • Intranet​

Enhedschef​: Perni​​lle Sølje Weiglin​
Sektionsleder: ​​Gustav Ib Arthur Lockenwitz
​Sektionsleder: Nicolai Ørsted
Sektionsleder: Rikke Hartmann Pedersen​

Dyresundhed

Enheden har følgende områder:

  • Overvågning og bekæmpelse af smitsomme husdyrsygdomme hos alle dyrearter
  • Internationalt samarbejde og rapportering, fx EU (SCOFCAH og arbejdsgrupper), OIE
  • Veterinært beredskab, øvelser og beredskabsplaner
  • Mistanke- og sygdomshåndtering

Kontorchef: Camilla Brasch Andersen
Sektionsleder: Signe Balslev
Sektionsleder: Helle Palmø


Omsætning og Transport af Dyr

Enheden har følgende områder:

  • National omsætning, samhandel og import af levende dyr
  • Dyrevelfærd under transporten, herunder logbøger
  • Registrering og identifikation af husdyr
  • Godkendelse og registrering af veterinære virksomheder, fx sammenbringningsvirksomheder og avlsmaterialevirksomheder

​Kontorchef: Christina Rughede
Sektionsleder: Anne Sofie Munk Kruse

Dyrevelfærd og Veterinærmedicin

Enheden har følgende fagområder:

  • Dyrevelfærd i besætninger
  • Dyrevelfærd ved slagtning og aflivning af dyr
  • Veterinærfaglige udtalelser
  • Videncenter for Dyrevelfærd (ViD)
  • Dyrevelfærdsrapporten
  • Hundeloven
  • Zooteknik (avlsforhold)
  • Sundhedsrådgivningsaftaler
  • Veterinære lægemidler
  • Behandlingsvejledning
  • VetStat
  • Antibiotikaforbrug
  • Antibiotikaresistens hos kæledyr
  • Grænseværdier – dødelighed, antibiotikaforbrug
  • "Gult kort"-ordningen for antibiotikaforbrug
  • Autorisationer m.v. (dyrlæger, veterinærsygeplejersker, landmænd m.v.)
  • Dyrlægers pligter og rettigheder
  • Nyhedsbrev for dyrlæger
  • Dyreforsøgstilsynet
  • Rester af lægemidler og forbudte stoffer i animalske produkter

Kontorche​f: Christian Strøyer
Sektionsleder: Tina Nyyssönen
Sektionsleder: Tom Bengtsen
Sektionsleder: ​Maria Mathilde Haugaard​

Data og forretningsprocesser

Enheden har følge​nde fagområder:

  • Indsamling af data fra kontrollen og regionerne
  • Bearbejdning af modtagne data​

Enhedschef: Ke​nn​​y Larsen
Sektionsleder: 

Center for Jura og Kontrol

Enheden har følgende fagområder:

Ju​ra

  • Juridisk rådgivning og koordination i Fødevarestyrelsen
  • Lovteknik/regeludstedelse, herunder lovforberedende arbejde og gennemgang af bekendtgørelsesudkast fra fagkontorerne
  • Regelfortolkning
  • Retssagsbehandling, herunder EF-domstolssager
  • Forvaltningsret (herunder forvaltningslov, offentlighedslove, persondatalov, retssikkerhedslov m.v.)
  • Kontraktsret og udbudsret
  • Juridisk sekretariat for Det Veterinære Sundhedsråd

Kont​rol

  • Udvikling af indsatsmodeller og kontrolstrategier
  • Kontrolplaner, herunder planer for kontrolkampagner og prøveprojekter
  • Kontrolforordning
  • Styring af kontroldata
  • Dokumentation af kontrollen
  • Offentliggørelse af kontrolresultater (smileyordningen)
  • Sagsopfølgningsprincipper
  • Udvikling af værktøjer for at sikre ensartet kvalitet i kontroludøvelsen
  • Juridisk bistand til kontrollens afgørelser
  • Regeldannelse om egenkontrol
  • Generelle regler om sporbarhed
  • Samarbejdsaftaler med Landbrugsstyrelsen
  • LEAN i Fødevarestyrelsen

Kontorchef: Birthe Schubar​t Haabegaard ​​(Jura)​​​
Kontorchef: Vibeke Højbjerg (Kontrol)
Sektionsleder: ​Linda Rosenstand​​​
Sektionsleder: Gitte Wolf​​​
Sektionsleder: Ina Josefine Jochimsen (Jura)​

Foder- og Fødevaresikkerhed

Enheden har følgende fagområder:

  • ​Hygiejne, indretning og drift af fødevare- og fodervirksomhed
  • Hygiejneuddannelse og rådgivning
  • Autorisation, godkendelse og registrering af fødevare- og fodervirksomhed
  • Kødkontrol
  • Foderanalyser hos primærproducenter
  • Sagsbehandling af foderkontrol hos primærproducenter
  • Oplysningskampagner og information om hygiejne
  • Strategier og handlingsplaner for campylobacter og salmonella/salmonellose i fødevarer og husdyr
  • Håndtering af andre mikrobiologiske forureninger, fx Listeria, VTEC og norovirus
  • Zoonoseregistret
  • Overvågning af fødevarebårne zoonoser
  • Antibiotikaresistens – fødevarer
  • Mikrobiologisk kontrol, herunder case-by-case-​kontrol af fersk kød
  • Fødevareberedskab
  • Det civile beredskab
  • Smitteopsporing ved fødevarebåren sygdom
  • Kontaktpunkt for EU´s Rapid Alert system
  • Tilbagetrækning af fødevarer
  • Fødevarevagt

Kontorche​​f: ​​​​Bente Holst
Sektionsleder: Annette Perge
Sektionsleder: Ulrich Pindstrup
Beredskabschef: Nikolas Kühn Hove​

Kemi og Fødevarekvalitet

Enheden har følgende fagområder:

  • ​Økologiske fødevarer og spisemærket til restauranter, kantiner o. lign.
  • Økologiske non food-produkter
  • Fødevarekvalitet
  • Varestandarder, handelsnormer og markedsordninger
  • Genteknologi og andre novel foods
  • Bestråling af fødevarer
  • Tilsætningsstoffer til foder og fødevarer, herunder aromaer og enzymer
  • Markedsføring af foder og fødevarer, herunder vildledning
  • Mærkning af foder og fødevarer
  • Specifikke mærkningsordninger, herunder for oksekød, geografiske betegnelser, oprindelsesbetegnelser og specificiteter
  • GMO i foder og fødevarer
  • Madspild – usolgte varer
  • Uønskede stoffer, pesticidrester og mykotoksiner i foder
  • Kemiske forureninger, fx dioxin, acrylamid, pesticider
  • Berigede fødevarer
  • Kosttilskud
  • Særlig ernæring
  • Ernæringsanprisninger og sundhedsanprisninger
  • Næringsdeklarationer

Enhed​schef: Henrik Dammand Nielsen
Souschef: Pernille Lundquist Madsen
Sektionsleder: Jannik Elmegaard​

Center for Internationalt Samarbejde

Enheden har følgende fagområder:

Materiale/strategi/politiske indstillinger eller lignend​​e vedrørende

  • EU-beslutningsproceduren og EU-forhandlinger (alt der handler om EU-institutioner eller EU-repræsentation)
  • Internationalt arbejde (alt der handler om internationale organisationer) f.eks. FN, WTO, SPS-aftalen, Codex Alimentarius og OIE, FAO og det nordiske samarbejde
  • Strategiske Sektorsamarbejder (SSC)
  • Eksportfremme og eksportområdet
  • International regeldannelse
  • Statskonsulenttjenesten

Gener​elt

  • Rådsmødemateriale (rammebestillinger)
  • Instruks til møder i EU (Coreper, CSA, CVO, HoA og lignede)
  • Rammenotater i forhold til sager, der behandles i den stående komité (SCoPAFF)
  • Ministerbesøg i udlandet og besøg fra udenlandske ministre
  • Delegationsbesøg eller internationale organisationsbesøg
  • EU- og Erhvervsfremme
  • Intern Audit
  • Implementering af regeringens ingrediensstrategi
  • Folketingsspørgsmål / 20 spørgsmål fra Europa udvalget (EUU / FEU)
  • Sekretariatsbetjening af departement og minister i sager til behandling i EU´s ministerråd, ministerdeltagelse i eksportfremstød m.m.
  • Støttefunktioner og koordinering i internationale spørgsmål
  • Bistand til tredjelande vedr. udvikling af fødevare- og veterinærsikkerhed

Kontor​​chef: Troels Vensild
​Souschef​: Anders Ankær Sørensen
Ekspeditionssekretær Didde Kaustrup Andersen​

International Handel

Enheden har følgende fa​​​gområder:

  • Forhandling mv. af eksportvilkår for fødevarer, foder, levende dyr og animalske biprodukter til tredjelande
  • Forhandling mv. af bilaterale aftaler med tredjelande om eksportvilkår
  • Certifikatudarbejdelse
  • Håndtering af akutte eksportsager (fx produkter/dyr, der stoppes ved eksport til tredjelande)
  • Vejledning mv. af brancheorganisationer
  • USA-audit
  • Tredjelandsinspektioner
  • Import af fødevarer og foder, herunder styrket importkontrol, jf. Fødevareforliget
  • Grænsekontrol – fødevarer, foder, andet non food og levende dyr
  • Samhandel med animalske fødevarer og animalsk foder
  • Koordinering af inspektioner fra EU-Kommissionen (Sante F audits)​
  • Potsdam/SPS
  • Koordinering af Fødevarestyrelsens opgaver i Grønland
  • Færøaftalen
  • IUU

Enhedschef​: Lilian Noer
Souschef: Annette Lychau Petersen
Sektionsleder: Line Garbøl
​Sektionsleder: Jan Bay-Smidt​

Bæredygtig mad og Sundhed

Enheden har følgende fagområder:

  • Oplysningskampagner​
  • Generel kommunikation om sund mad og motion
  • Fremme sunde madvaner hos børn og unge
  • Fremme sunde madvaner i befolkningen
  • Nøglehulsmærket​​​
  • Oplysning til befolkningsgrupper med særlige ernæringsmæssige behov​

Enhedschef: Anne​​ Pøhl Enevoldsen​
Sektionsleder: Simon Kristian Rask
Sektionsleder: Charlotte Kølln​

Sekretariatet for Det Veterinære Sundhedsråd

Fødevarestyrelsen udøver sekretaria​tsfunktionen for Det Veterinære Sundhedsråd.

Sekretariatet for Det Veterinære Sundhedsråd er placeret i styrelsens hovedkontor i Glostrup.

Faglig sekretær: Lissi Vestergaard Karlsen, dyrlæge​​​

Ændret 6. marts 2023