Gå til navigation Gå til Hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Webstrategi for Fødevarestyrelsens hjemmesider

Fødevarestyrelsen arbejder målrettet på at gøre websiderne indbydende, overskuelige og tilgængelige for vores mange brugere.

Ansvaret for udviklingen, den tekniske drift og administrationen af Fødevarestyrelsens hjemmesider er placeret i enheden Sund mad og Kommunikation.

Et decentralt netværk af redaktører i Fødevarestyrelsen redigerer indholdet. Redaktørerne opdaterer deres sider, således at det faglige indhold på hjemmesiderne er korrekt og aktuelt.
Fødevarestyrelsens Direktionssekretariat og Presse udarbejder nyheder og pressemeddelelser. Forsiden er altid opdateret med de seneste nyheder, aktuelle temaer og genveje til relevant information.

Teksterne på hjemmesiden er vejledende

Hjemmesiderne må ikke indeholde henvisninger til forældet lovgivning eller webtekster, der ikke er i overensstemmelse med gældende lovgivning på Fødevarestyrelsens område. Men du har pligt til at kende og overholde lovgivningen, der er gældende i Danmark. Kun teksten i love, bekendtgørelser og EU-regler er juridisk bindende. Tekst på  Fødevarestyrelsens hjemmeside er Fødevarestyrelsens resumé og fortolkning af reglerne.

Teksterne på Fødevarestyrelsen hjemmeside skal altså ses som et hjælpemiddel og som vejledende. Der sker ikke regelfastsættelse i en vejledning, og det er derfor altid dit eget ansvar at sætte dig ind i den gældende lovgivning.  
 

Indbydende og overskuelige hjemmesider
I Fødevarestyrelsen arbejder vi målrettet på, at vores websider skal være indbydende og overskuelige for vores mange brugere. Hjemmesiderne skal afspejle Fødevarestyrelsens fem værdier:

 

 • Ansvarlighed
 • Engagement 
 • Faglighed 
 • Troværdighed
 • Åbenhed

Derfor lægger vi vægt på, at vores hjemmesider skal være opdaterede med information, der er:

 • Korrekt
 • Aktuel
 • Informativ
 • Relevant
 • Let forståelig

 

Teknisk tilgængelighed
Vi forsøger at anvende teknologi, der sikrer flest mulige brugere adgang til hjemmesiderne. Desuden arbejder vi målrettet på, at hjemmesiderne ikke har lange svartider, nedetid eller på anden måde ikke er teknisk tilgængelige. Når vi vælger teknisk platform, lægger vi vægt på fremtidssikring, så vi vil være i stand til hurtigt at kunne imødekomme behov for nye funktionaliteter.

 

Nøgleord for Fødevarestyrelsens forståelse af teknisk tilgængelighed. Vores hjemmesider skal derfor være:

 • Lette at navigere rundt på
 • Konsistente i design, struktur og udformning
 • Designmæssigt indbydende og professionelle udformet
 • I overensstemmelse med styrelsens værdier

Få webteksten læst op af en maskine

Du kan få læst webteksten op af en oplæsningsmaskine. Projektet 'Adgang for alle' stiller en gratis oplæser til rådighed for brugere af internettet.

Du henter oplæseren på netadressen: www.adgangforalle.dk

Brugervurderinger og kvalitetsanalyser
I Fødevarestyrelsen inddrager vi jævnligt brugere i kvalitative og kvantitative undersøgelser af hjemmesidernes brugervenlighed og tilgængelighed. Det gør vi for på bedste vis, at kunne imødekomme vores målgruppers behov og aktuelle efterspørgsler.

Vi deltager desuden i de officielle statslige kvalitetsvurderinger af hjemmesider, såsom "Bedst på nettet". Hver gang vi udvikler en ny hjemmeside, eller når vi relancerer de eksisterende hjemmesider, ligger der en brugeranalyse til grund for udviklingsarbejdet.

 

Nyhedsbreve

Du kan gratis abonnere på flere forskellige nyheder og nyhedsbreve på Fødevarestyrelsens hjemmesider. De udkommer med forskelligt interval, men fælles for dem alle er, at de skal være:

 • Aktuelle
 • Korte og præcise
 • Relevante
 • Fagligt korrekte

Abonnenter kan til enhver tid afmelde deres abonnementer på nyheder og nyhedsbrevene.
Tilmeld dig Fødevarestyrelsens nyhedsbreve her

 

Ophavsret
Tekster må frit gengives til ikke-kommerciel brug med behørig kildeangivelse. Billeder og andre ressourcer må kun benyttes eller kopieres, hvor det eksplicit fremgår - fx til presse- og lanceringsbrug.

 

I andre tilfælde må billeder og ressourcer fra Fødevarestyrelsens hjemmesider kun benyttes eller kopieres efter tilladelse fra Fødevarestyrelsens kommunikationskontor.

Alle tekster, radioindslag, billeder, film og andre ressourcer på Fødevarestyrelsens hjemmesider tilhører i udgangspunktet Fødevarestyrelsen, eller også har Fødevarestyrelsen brugsrettigheder i ikke-kommerciel lanceringsøjemed.

Kontakt- og e-mail-politik
Fødevarestyrelsen modtager skriftlige henvendelser via hjemmesiden.

Henvendelserne modtager vi som mails, og dem behandler vi på samme måde som hvis vi modtager et brev. Med andre ord indgår en mail i en sag. Dermed er den omfattet af offentligheds- og forvaltningsloven. Derudover registreres den i vores journalsystem. Ikke alle mails indgår i en sag eller bliver journaliseret.
 
Ændret 5. august 2019