Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Sydkorea åbner for dansk fjerkræ

Sydkorea ophæver nu det fire måneder lange forbud mod import af dansk fjerkræ. Det sker efter, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen tidligere på måneden mødtes med sin sydkoreanske kollega. (Pressemeddelelse fra Miljø- og fødevareministeriet)

Nyhed, Publiceret: 23. marts 2017
Ændret 23. marts 2017

​Sydkorea har nu besluttet at ophæve importforbuddet mod dansk fjerkræ og æg. Danmark kan derfor genåbne eksporten til vores vigtigste eksportmarked for fjerkræ uden for EU allerede i dag den 23. marts. Eksporten af fjerkrækød til Sydkorea udgjorde 91 mio. kroner i 2015 og 73 mio. kroner i 2016.

Genåbningen sker efter, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen tidligere på måneden mødtes med sin sydkoreanske kollega i Seoul.

- Erhvervet i Danmark har tabt mange penge som følge af fugleinfluenzaen, så nu gælder det om at vinde det tabte tilbage og tilbyde de sydkoreanske forbrugere sunde og sikre danske fjerkræprodukter. Sydkorea er selv stærkt ramt af mangel på fjerkræ og æg, bl.a. fordi den amerikanske eksport også er udfordret af  fugleinfluenzaen. Så vi var på rette sted på rette tidspunkt, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Danmark blev erklæret fri for fugleinfluenza den 22. februar 2017 af den internationale dyresundhedsorganisation OIE. Siden har ministeriet arbejdet på at få genåbnet markedet og få etableret mødet mellem ministrene.

- Genåbningen for danske produkter er kun sket så hurtigt, fordi de danske producenter og myndigheder har været dygtige til at bekæmpe fugleinfluenzaen og til at holde yderligere udbrud for døren. Der er store muligheder for Danmark lige nu. Sydkorea har selv lidt voldsomt af sygen og aflivet 33 mio. fugle, siger Esben Lunde Larsen.

Ved mødet i Sydkorea gav den sydkoreanske minister også udtryk for, at Danmark står i første række til at genoptage eksporten af oksekød, der siden årtusindskiftet har været lukket efter udbruddet af kogalskab.

I sidste uge åbnede desuden det sydkoreanske marked for flydende æg.

Læs mere i  nyheden "Flydende danske æg er på vej til Sydkorea"

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær Jeanette Løv Rasmussen, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf.: 9359 7070, e-mail: jelra@mfvm.dk

Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf. 2284 4834. 

Nanna L. L. Stensvig, Fødevarestyrelsen, International Handel, tlf.:7227 6900

Fakta

·   Sydkoreas importforbud mod dansk fjerkræ blev indført efter udbruddet af fugleinfluenza i Danmark og store dele af Europa i november 2016.

·   Sydkorea er Danmarks største eksportmarked af fjerkrækød uden for EU, og eksporten af fjerkrækød til Sydkorea udgjorde hhv. 91 mio. kroner i 2015 og 73 mio. kroner i 2016. De samlede mistede eksportindtægter på det sydkoreanske marked beregnes at udgøre ca. 30 mio. kroner for perioden med importforbuddet.