Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Presseinvitation: Fødevarer i kamp om at blive 'Årets Nøgleprodukt'

Færdigretter og kødpålæg med mindre salt og lettet for fedt er blandt de næsten 30 Nøglehulsmærkede fødevarer, der fra torsdag 9. marts bejler til titlen i Fødevarestyrelsens konkurrence om ’Årets Nøglehulsprodukter 2017’

Pressemeddelelse, Publiceret: 6. marts 2017
Ændret 6. april 2018

Fra torsdag den 9. marts til søndag den 26. marts har forbrugerne mulighed for at stemme på deres Nøglehulsfavoritter i konkurrencens kategorier: brød, pålæg, ost og færdigretter. De fødevarer, som får flest forbrugerstemmer i hver kategori, vinder titlen som 'Årets Nøglehulsprodukt 2017'. 

Den 9. marts lancerer Fødevarestyrelsen kampagnen og offentliggør de nominerede Nøglehulsmærkede fødevarer. Det sker ved en event på håndværksvirksomheden Deko i Taastrup og i samarbejde med 3F. Pressen er velkommen.

Til eventen viser kok Anders Nikolajsen svendene, hvordan de selv kan smøre en nem og lækker madpakke med mange af konkurrencens Nøglehulsmærkede produkter. Yderligere vil der være mulighed for at møde to af mændene fra Nøglehullets kampagnefilm, Lindy Aldahl og Jan Hammer, som på egen krop har mærket effekten af at leve lidt sundere. Begge mænd har tidligere deltaget i Danmarks Radios succesrige program 'Rigtige Mænd'.

Stor opbakning fra producenter og detailhandlen
Siden de første spadestik til kampagnen blev taget for over et år siden, har mere end 20 detailkæder og fødevareproducenter budt ind med Nøglehulsmærkede produkter til konkurrencen.
 
"Virksomhederne udvikler hele tiden nye produkter og skruer ned for noget af det, vi får for meget af, f.eks. salt, og op for noget af det vi skal have mere af, f.eks. fuldkorn. Deres indsatser er et vigtigt skridt i arbejdet med at fremme folkesundheden i Danmark", siger Else Molander, kontorchef i Fødevarestyrelsen. 


Seneste undersøgelse fra ultimo 2015 viser, at der er mere end 3.000 varer der er mærket med Miljø- og Fødevareministeriets grønne ernæringsmærke.

 

Pressen er velkommen til lanceringen, hvor der vil være mulighed for at se de produkter, der er nomineret i konkurrencen 'Årets Nøglehulsprodukter 2017'. Lanceringen sker på:

       Deko, Mårkærvej 11, 2630 Taastrup, 9. marts fra klokken 14.00-15.30. 

Yderligere oplysninger. Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf. 22 84 48 34.

 

Fakta om konkurrencen 'Årets Nøglehulsprodukter 2017'

Fødevareproducenter og dagligvarebutikker har haft mulighed for at indstille Nøglehulsmærket brød, pålæg, ost og færdigretter til konkurrencen. Nøglehulsprodukterne skal leve op til en række kriterier for indhold af fedt, sukker, salt samt kostfibre og fuldkorn.

Forbrugerne kan deltage i afstemningen i konkurrencen på nøglehullet.dk. Alle, der deltager, kan samtidig deltage i lodtrækningen om et af 8 gavekort på 2.000 kr. til dagligvarer samt en række sponsorerede gavekort til dagligvarer.

Den endelige kåring af 'Årets Nøglehulsprodukter 2017' sker den 6. april 2017 på Hotel- og Restaurantskolen i Valby.

 

Konkurrencen gennemføres i samarbejde med Saltpartnerskabet, der består af DI Fødevarer, Landbrug og Fødevarer, Dansk Erhverv, HORESTA, Hjerteforeningen, Hjernesagen, Forbrugerrådet TÆNK, Kræftens Bekæmpelse, Diabetesforeningen, Kost- og Ernæringsforbundet, COOP, DSK, Dansk Supermarked, Danske Slagtemestre, Bager- og Konditormestre i Danmark, Gigtforeningen, Dansk Hypertensionsselskab, Lagkagehuset og Fødevarestyrelsen.

Læs mere om Saltpartnerskabet på Altomkost.dk

Fakta om Nøglehullet
Nøglehullet er Miljø- og Fødevareministeriets officielle ernæringsmærke, der på en enkel og synlig måde gør det nemmere for forbrugerne at finde de sundere fødevarer. Fødevarer med Nøglehullet lever op til et eller flere krav for indholdet af fedt, sukker, salt eller kostfibre.
 
En undersøgelse lavet af YouGov for Fødevarestyrelsen viser, at mere end ni ud af ti forbrugere kender mærket, og knap tre ud af fire ved, at mærket sidder på produkter, der repræsenterer 'Et sundere valg'.


Mere om Nøglehullet på Altomkost.dk