Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Fugleinfluenza på Frilandsmuseet ved Maribo

Første fund af fugleinfluenza i tamme fugle siden 21. november. Fundet får dog ingen konsekvenser for handel med udlandet, da der er tale om udstillingsdyr.

Pressemeddelelse, Publiceret: 7. februar 2017
Ændret 24. februar 2017

​​Tre gæs er konstateret smittet med fugleinfluenza på Frilandsmuseet ved Maribo på Lolland.

Prøver fra DTU Veterinærinstituttet viser nu, at der er tale om den samme type alvorlige fugleinfluenza H5N8, som har fået Fødevarestyrelsen til at kræve fjerkræ holdt under tag og bag hegn siden midten af november, og som indtil nu er fundet i 68 vilde fugle landet over.

Frilandsmuseet ligger i et område, der er rigt på vilde fugle, og så sent som i dag er der yderligere konstateret fugleinfluenza af samme type i en musvåge, fundet kun 20 km derfra, ved Lollands østkyst.

-          Det er vigtigt, at vi fortsat arbejder sammen for at minimere antallet af fugle, der får fugleinfluenza. Derfor er det desværre fortsat nødvendigt at holde fugle og fjerkræ under tag og bag hegn – og ikke mindst er det vigtigt at sikre sig, at man enten skifter eller vasker og desinficerer sit fodtøj, inden man går ind til sit fjerkræ, efter man har gået en tur i naturen, siger souschef i Fødevarestyrelsen, Stig Mellergaard.

Fuglene på frilandsmuseet ved Maribo holdes med henblik på at blive fremvist for offentligheden ​ og ikke med henblik på produktion af kød eller æg.  Der vil derfor ikke blive oprettet zoner omkring frilandsmuseet, ligesom dagens udbrud ikke får konsekvenser for handlen med udlandet.

Link
Fødevarestyrelsen er fortsat interesseret i at høre om fund af døde, vilde fugle i naturen. De kan indberettes via Fødevarestyrelsens hjemmeside eller via appen FugleinfluenzaTip, der kan hentes til Android-telefoner på Google Play​. Vi forventer også, at appen snart kan hentes på AppStore til iPhones.​

Yderligere oplysninger

Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf. 22 84 48 34