Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Coronasmitte: Kan man spise sig til et bedre immunforsvar?

På de sociale medier florerer der en masse ”gode råd” til, hvordan man kan spise sig til et stærkere immunforsvar og dermed undgå at blive smittet med coronavirus. Ingen fødevarer er en garanti mod corona, understreger Fødevarestyrelsen. Vigtigst er det at følge Sundhedsstyrelsens råd og holde en god køkkenhygiejne.

Pressemeddelelse, Publiceret: 20. marts 2020
Ændret 20. marts 2020

Immunboostende suppe, shakes med masser vitaminer og kosttilskud med store doser C-vitamin. Rådene er pt. mange på de sociale medier, når det kommer til at styrke sit immunforsvar, så man undgår at blive smittet med coronavirus. Men det er misinformation, som risikerer at vildlede danskerne, understreger Fødevarestyrelsen:

"Der er ingen tvivl om, at et velfungerende immunforsvar er afgørende i kroppens kamp mod sygdomme, men det er vigtigt at understrege, at der ikke findes nogen superfoods, som kan holde coronavirus for døren," siger specialkonsulent hos Fødevarestyrelsen Trine Grønlund.

Hun understreger, at langt størstedelen af befolkningen allerede får dækket deres vitamin- og mineralbehov via den kost, som de spiser.

Den bedste måde at beskytte sig mod coronavirus er derfor at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om fx god håndhygiejne, nys og host i ærmet og begrænse fysisk kontakt med andre.

"Man kan også følge Fødevarestyrelsens råd om gode køkkenvaner. Fx er det en god idé at vaske dine hænder regelmæssigt, når du tilbereder mad, skylle frugt og grønt og holde rå og spiseklar mad adskilt," siger Trine Grønlund.

Læs Fødevarestyrelsens råd om gode køkkenvaner.

Læs mere om coronasmitte.

 

Yderligere oplysninger

Journalister kan ringe til Fødevarestyrelsens pressetelefon på 22 84 48 34