Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Aftaler med forbrændingsanlæg skal få destruktion af døde mink op i gear

Myndigheder og minkavlere arbejder på højtryk med at aflive mink af hensyn til folkesundheden. Aftaler med forbrændingsanlæg skal lette presset på destruktionsvirksomheden, DAKA.

Pressemeddelelse, Publiceret: 4. november 2020
Ændret 4. november 2020

De danske myndigheder arbejder på højtryk, og afliver dagligt mere end 100.000 mink fra smittede besætninger og fra besætninger inden for 7,8 km-zonen. Også danske minkavlere hjælper, via deres aflivninger, med at få begrænset den alvorlige smitterisiko. Aflivningerne sker af hensyn til folkesundheden og for at mindske risikoen for at COVID-19-virus muterer blandt dyrene.

Det høje tempo i mink-aflivningerne har betydet, at destruktionsanstalten DAKA har nået sin maksimale kapacitet. Derfor har Fødevarestyrelsen indgået aftaler med flere forbrændingsanlæg om at destruere ikke-smittede mink på deres anlæg.


’De mange aflivninger har betydet, at vi enkelte steder har været udfordret på både containerkapacitet og med at få destrueret dyrene. Derfor er vi også meget tilfredse med, at  flere forbrændingsanlæg vil hjælpe med at destruere de ikke-smittede mink’, siger beredskabschef i Fødevarestyrelsen Nikolas Hove.


Yderligere oplysninger, Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf. 2284 4834