Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Ulovlige fisk solgt på kræmmermarkeder og campingpladser

Fødevarestyrelsen advarer kunder, der har købt fisk hos en ulovlig fiskehandler fra Als

Pressemeddelelse, Publiceret: 18. august 2019
Ændret 19. august 2019

Har du købt enten røget ål, røget ørred eller fiskefrikadeller fra en fiskebil tilhørende Claus Fynbo Hansen på Als, bør du smide dem ud. Sådan lyder det fra Fødevarestyrelsen, der på baggrund af et anonymt tip, søndag besøgte den ulovlige fiskevirksomhed på adressen Apotekergade 1 i Nordborg på Als.

Virksomheden er uregistreret, og har dermed ikke været underlagt Fødevarestyrelsens stikprøvekontroller. Endvidere er fødevarerne produceret under uhygiejniske forhold, blandt andet er fiskene håndteret i et bryggers, hvor der også blev opbevaret jord og urtepotter. Endvidere var røgeovnen placeret i det fri med adgang for skadedyr. Ejeren havde heller ikke den lovpligtige sporbarhed på sine varer, der skal gøre det muligt for myndighederne at standse en evt. fødevareforurening.

Fiskevarerne er blandt andet blevet solgt på kræmmermarkeder og campingpladser på Als og kan indeholde fx listeriabakterier, som kan være livsfarlige for ældre og svækkede. Derfor opfordrer Fødevarestyrelsen kunderne til enten at levere fiskene tilbage til virksomheden eller kassere dem.

Yderligere oplysninger, Fødevarestyrelsens pressetelefon 2284 4834.

 

fiskebilled.jpg

Fiskebilen, hvorfra der blev solgt ulovlige ål og ørreder, har blandt andet været på kræmmermarkeder og campingpladser på Als. FOTO: Fødevarestyrelsen.