Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Fødevarestyrelsen lukker ulovlig slagter på Rømø

Virksomheden var ikke tilmeldt smileykontrollen, og dyr var slagtet uden den lovpligtige dyrlægekontrol.

Pressemeddelelse, Publiceret: 21. november 2019
Ændret 21. november 2019

Forbrugere der har købt fåre- eller lammekød fra Vestervej 21 på Rømø, skal levere varerne tilbage eller smide dem ud. Sådan lyder anbefalingen fra Fødevarestyrelsens Rejsehold, der onsdag lukkede en ulovlig slagterbutik på Rømø i Vadehavet.
 
Salg af fødevarer fra adressen har ikke været registreret hos Fødevarestyrelsen. Dermed har virksomheden ikke været underlagt Fødevarestyrelsens smileykontrol af blandt andet hygiejne og skadedyrssikring.   


Håndteringen af kødet er endvidere sket i en beskidt, tidligere hestestald, blandt bildæk og spindelvæv. I et udhus uden kølefaciliteter fandt Rejseholdet tre slagtekroppe og et parteret og pakket lam, uden dokumentation for om dyrene har været underlagt den lovpligtige dyrlægekontrol. Dermed kan Fødevarestyrelsen ikke afvise, at dyrene har været syge, inden de blev slagtet. 

Ejeren har afvist at oplyse Fødevarestyrelsen om, hvem der har købt kød fra ejendommen. Derfor opfordrer Fødevarestyrelsen de, der har handlet med ejeren, til at levere varerne tilbage eller smide dem ud, da fødevarerne kan være sundhedsskadelige.


Yderligere oplysninger

Fødevarestyrelsens pressetelefon, tlf. 2284 4834.