Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Pas på farlige D-dråber

Virksomheden Inno Pharma tilbagekalder sine d-dråber, da der er påvist et stærkt forhøjet indhold af vitamin D3 i produktet.

OPDATERING 25/07: SUNDHEDSSTYRELSEN ÆNDRER RÅD TIL FORÆLDRE, DER HAR GIVET BØRN D-DRÅBER. SE MERE PÅ SUNDHEDSSTYRELSENS HJEMMESIDE.

Pressemeddelelse, Publiceret: 22. juli 2016
Ændret 26. juli 2016

D3-dråber fra Inno Pharma har vist sig at indeholde 75 gange mere D-vitamin, end mærkaten oplyser. Dermed er produktet farligt at indtage.

Fødevarestyrelsens laboratorium har opdaget den fejlagtige dosis efter analyse af en enkelt flaske af produktet. Flasken blev indleveret, efter et barn blev indlagt med symptomer på D-vitamin-forgiftning.

Efter Fødevarestyrelsens henvendelse har producenten opdaget en regnefejl i produktionen, som betyder, at samtlige ca. 500 flasker af produktet, som virksomheden har solgt, siden produktionen gik i gang i foråret, er farlige.

-  Da vi fik analyseresultatet i går, bad vi med det samme for en sikkerheds skyld virksomheden om at trække samtlige flasker D3-dråber tilbage fra butikshylder og webbutikker landet over. Nu ved vi, at fejlen ikke er enestående, og jeg vil opfordre forældre, der har købt D3-dråber fra Inno Pharma, til at smide flasken ud eller levere den tilbage til den butik, de har købt den i, siger beredskabschef i Fødevarestyrelsen, Nikolas Kühn Hove.

Hold øje med symptomer på forgiftning
På flasken er der angivet, at der skulle være 2 µg vitamin D3 per dråbe – analysen viste, at indholdet var 150 µg D3 per dråbe.

Børn, der får D-dråber med så høj koncentration af D3-vitamin, risikerer forgiftning, hvilket kan medføre symptomer som opkast, hovedpine og i sjældne tilfælde ved kronisk forgiftning kramper og nyresvigt.

-  Det er vigtigt at understrege, at det kun er netop dette produkt, der er farligt. Alle andre typer D-dråber er gode nok – og vi anbefaler fortsat, at man giver børn mellem to uger og to år en daglig dosis D-vitamin, siger Nikolas Kühn Hove.

​Hvis du har brugt produktet, så følg anvisningerne på:  Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

OPDATERING 25/7:

Sundhedsstyrelsen har her til eftermiddag ændret rådene til de forældre, der har givet deres børn D-vitamindråber fra Inno Pharma  med for højt indhold af D-vitamin. Nu anbefaler Sundhedsstyrelsen at  alle (spæd)børn, som har fået D-vitamin dråber fra Inno Pharma i en uge eller længere skal have taget blodprøver, også selvom de ikke har symtomer på D-vitaminforgiftning. Læs mere på Sundhedsstyrlsens hjemmeside. 

Fakta
D3-dråber fra Inno Pharma er solgt via distributøren Helsam til Matas-butikker og webbutikker i hele landet. Se forhandlerliste her 

Læs mere om D-vitamin på Sundhedsstyrelsens hjemmeside  

Kontakt

Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf. 22 84 48 34

Giftlinjen, tlf. 82 12 12 12