Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Eksperter klar til at rådgive om veterinærmedicin

Det Veterinærmedicinske Råd mødes for første gang i dag. Rådet skal være med til at sikre, at evidens og fakta er på plads, når myndighederne træffer beslutninger på veterinærområdet.

Nyhed, Publiceret: 14. september 2018

​Et nyt veterinærmedicinsk råd ser i dag d. 14. september for første gang dagens lys, når dets medlemmer samles hos Fødevarestyrelsen.

Rådet skal være med til at sikre, at myndighedernes beslutninger på veterinærområdet er baseret på fakta og evidens. Rådet vil komme med anbefalinger på forskellige problemer og udfordringer. Det drejer sig fx om anbefalinger til reduktion af antibiotikaforbruget i landbruget. Rådet vil også bidrage til behandlingsvejledninger og komme med anbefalinger i forhold til håndtering af resistente bakterier i husdyr, herunder også husdyr-MRSA, samt kriterier og vægtning i den såkaldte Gult Kort-ordning for svineproducenter.

Rådet skal mødes fire gange årligt, og formand for rådet, lektor ved Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab på Københavns Universitet, Hans Henrik Dietz, fremhæver de fire årlige møder, som noget af det, der er med til at sikre fremdriften i det nye råds arbejde. Den tidligere MRSA-ekspertgruppe mødtes fx kun ad hoc, men Hans Henrik Dietz siger, at den faste mødekadence i Det Veterinærmedicinske Råd sikrer, at rådet hele tiden får bragt den nyeste viden i spil.

"Vores vigtigste opgave er at sikre, at myndighederne kan træffe valg baseret på evidens og den nyeste viden. Det sikrer vi bedst ved jævnlige møder, hvor det materiale og de forskningsresultater, der frembringes mellem møderne, udsættes for kollegialt peer review."

Hans Henrik Dietz er uddannet dyrlæge, lic.med.vet. og leder af Veterinærskolen på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.

Yderligere oplysninger:
Fødevarestyrelsens pressetelefon 22 84 48 34