Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Brug Fødevarestyrelsens app, hvis du har mistanke om fugleinfluenza i vilde fugle

Der er i løbet af sommeren fundet fugleinfluenza i flere vilde fugle end normalt på denne årstid. Brug vores app til at melde mistænkelige fund af døde fugle i naturen, så Fødevarestyrelsen kan følge udviklingen.

Nyhed, Publiceret: 24. august 2018
Ændret 27. september 2018

​Fødevarestyrelsen har i år fundet fugleinfluenza i flere vilde fugle siden først i marts og henover sommeren, hvor den for fuglene dødelige virus ellers ikke plejer at være i Danmark.

De fleste af sommerens fund er gjort omkring Sydsjælland og Smålandshavet.

Brug vores app

Fødevarestyrelsen overvåger og følger udviklingen, så har du mistanke om, at en fugl kan være død af fugleinfluenza, eksempelvis fordi du har konstateret flere døde fugle på samme sted, kan du hjælpe til ved at melde dit fund via vores app, Fugleinfluenza Tip.

Du kan finde appen i Google Play, eller App Store.

Du kan også melde fundet på vores hjemmeside.

Finder du en død fugl i naturen, er det dog langt fra sikkert, at det er fugleinfluenza, den er død af.

Fødevarestyrelsen ser alle indberetninger, der kommer ind via appen eller hjemmesiden, men det er ikke alle fugle der bliver undersøgt. Fødevarestyrelsen tager ikke ud og samler fugle op, medmindre det er relevant at undersøge, om de har fugleinfluenza. Fx undersøges fugle ikke, hvis der netop er blevet konstateret fugleinfluenza i en anden fugl i området, da vi så allerede ved, at sygdommen er i området. Bemærk at der ikke indsamles rådne fugle.

Hvis du selv ønsker at fjerne en død fugl, så undgå at komme i direkte kontakt med den eller dens ekskrementer. Brug engangshandsker og saml den op med en plasticpose, og luk så posen. Fuglen kan derefter smides ud som almindelig dagrenovation.

Fødevarestyrelsen opfordrer både private og professionelle fjerkræavlere, til at have stort fokus på smittebeskyttelse. Det er fx en god idé at skifte sko, inden man går ind til sit fjerkræ, så man er sikker på ikke at bære smitte med ind via en fugleklat. Det er også en god ide at afskærme sine fugle fra direkte kontakt til vilde fugle.

 Læs mere om smittebeskyttelse her.

 

Yderligere oplysninger

Journalister kan ringe til Fødevarestyrelsens pressevagt på 2284 4834.​