Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Nu må hønsene komme ud

Fødevarestyrelsen ophævede ved midnat staldpligten for fjerkræ og andre fugle i fangenskab.

Nyhed, Publiceret: 12. april 2017

Fra midnat blev det igen tilladt lukke høns og duer ud i det fri. Dyrene har ellers været under tag i de seneste fem måneder på grund af fugleinfluenza. Også udstillinger og andre samlinger af fugle og fjerkræ er igen tilladt.

Årsagen til at dyrene nu igen må komme på græs og deltage i stævner og udstillinger er blandt andet, at risikoen for at fuglene bliver smittet med den smitsomme fugleinfluenza H5N8  ikke er på samme niveau som tidligere.

Staldpligten blev indført i november, da der blev fundet fugleinfluenza i vilde fugle. Siden har fjerkræ været holdt under tag for at forhindre smitte fra vilde fugle.

Fødevarestyrelsen opfordrer stadig private fjerkræfolk til at være med til at mindske risikoen for at slæbe fugleinfluenza med ind til deres dyr og dermed påføre dem den dødelige smitte.

"Du kan eventuelt have et par ekstra gummistøvler stående ved din hønsegård, eller rengøre og desinficere dit fodtøj, så du ikke tager smitte fra naturen med ind til dine høns eller duer. For selvom smitterisikoen ikke længere er høj, betyder det ikke, at der ikke stadig er en risiko, understreger dyrlæge Stig Mellergaard fra Fødevarestyrelsen. ​

Læs mere om smittebeskyttelse

Flere fakta om fugleinfluenza