Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Køb pålæg med hjertet

Nu kan forbrugerne kigge efter dyrevelfærdsmærket på deres leverpostej, bacon og pølser.

Nyhed, Publiceret: 22. november 2017
Ændret 22. november 2017

Fremover kan forbrugerne ikke kun finde dyrevelfærdsmærket på hakket fars, flæsk og andet fersk grisekød. Fremover kan man også købe bacon, leverpostej og pølser med de grønne hjerter.


Det statslige dyrevelfærdsmærke bliver nemlig udvidet, så de op til tre grønne hjerter også kan få plads på pålæg og andre forarbejdede produkter, som lever op til kravene om bedre dyrevelfærd. Målet med mærket er at forbedre dyrevelfærden for flest mulige grise.


Mærket blev lanceret i maj i år til fersk grisekød, og det udgør allerede en stor del af det ferske kød, forbrugerne lægger i indkøbskurven. Danish Crown har tidligere meldt ud, at det udgør ca. 25 procent af deres ferske grisekød i de danske butikker. I dag er det kun muligt at købe få pålægsprodukter med mærket på, men målet er, at antallet hurtigt vokser sig større.


I anledning af det nye tiltag, og at julen står for døren, kan man på Fødevarestyrelsens hjemmeside printe en glad hjertegris ud, som nemt kan flettes til et julehjerte.


Find julegrisen og læs mere om dyrevelfærdsmærket.


Fakta
Dyrevelfærdsmærket gør det muligt for forbrugerne at se hvilke produkter, der lever op til kravene om bedre dyrevelfærd. Ved at vælge produkter med bedre dyrevelfærd til en lidt højere pris medvirker forbrugeren til, at flere grise produceres under forbedrede forhold.

Dyrevelfærdsmærket findes på grisekød i tre forskellige plan – jo flere hjerter, desto bedre dyrevelfærd. Fælles for alle tre plan er bl.a., at grisene ikke må halekuperes, de skal have halm til både at kunne rode i og bygge rede i, og de må ikke transporteres mere end otte timer, når de skal slagtes.

Mærket er udviklet af Fødevarestyrelsen i sammen med en lang række interessenter: Dyreværnsorganisationernes Samarbejdsorganisation (DOSO), Den Danske Dyrlægeforening, Landbrug & Fødevarer, Danish Crown, Danske Slagtermestre og Dansk Supermarked, De Samvirkende Købmænd samt Lidl og Aldi.


Yderligere oplysninger, Fødevarestyrelsens pressetelefon: 2284 4834.