Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Flydende danske æg er på vej til Sydkorea

Det sydkoreanske marked er nu åbnet for danske æg i flydende form. Det sker efter et møde mellem miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og hans sydkoreanske kollega i sidste uge. (Pressemeddelelse fra Miljø- og fødevareministeriet)

Nyhed, Publiceret: 16. marts 2017

Snart kan sydkoreanerne købe flydende æg fra Danmark. Det har ikke været på hylderne før, men i går åbnede Sydkorea markedet midlertidigt for det danske æggeprodukt.

Åbningen for det nye produkt sker efter et møde mellem miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og hans sydkoreanske kollega i sidste uge.

- Under mit besøg i Sydkorea i sidste uge mødtes jeg med min sydkoreanske kollega. Vores gode dialog har nu ført til, at Sydkorea i går åbnede markedet for et nyt dansk æggeprodukt. Jeg er glad for, at et politisk møde kan være med til at åbne nye markeder for danske virksomheder, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Sydkorea er i øjeblikket ramt af fugleinfluenza, og sygdommen spreder sig fortsat. Sydkorea har i modsætning til Danmark været nødt til at slå mange besætninger ned. Samtidig kan landet ikke længere importere fra USA, der også er ramt af fugleinfluenza. Det har givet stor mangel på æggeprodukter i landet. Det er en vigtig årsag til, at de koreanske myndigheder har åbnet for en midlertidig import af flydende æggeprodukter fra Danmark.

Fødevarestyrelsen fortsætter arbejdet med at opnå en permanent tilladelse til at eksportere æg til Sydkorea. Og med at få genåbnet markedet for fjerkræ. Import af fersk fjerkrækød er fortsat standset på grund af fugleinfluenza i Danmark.

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær i Miljø- og Fødevareministeriet Jeanette Løv Rasmussen, tlf. 93597070, e-mail: jelra@mfvm.dk

Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf. 2284 4834.