Gå til navigation Gå til Hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

20 tons forurenede æg solgt i Danmark

Fipronil-forurenede æg fra Nederlandene solgt til blandt andet danske kantiner og catering. Æggene er ulovlige men ufarlige, vurderer Fødevarestyrelsen.

Nyhed, Publiceret: 10. august 2017
Ændret 10. august 2017

Fortsat efterforskning i sagen om de fipronil-forgiftede æg viser nu, at også Danmark er omfattet af sagen, hvor belgiske og nederlandske ægproducenter gennem flere måneder har sendt millioner af forgiftede æg ud på det europæiske marked.

Det er det danske firma Danæg Products, som har modtaget i alt 20 tons kogte og pillede æg fra en belgisk underleverandør. Æggene er typisk solgt til blandt andet kantiner, køkkener, cafeer og cateringvirksomheder og har næppe i større omfang været solgt i danske detailhandelsbutikker.

Prøver analyseret i Nederlandene viser spor af fipronil i æggene, dog ikke på et sundhedsskadeligt niveau. Fordi indholdet er ulovligt, skal Danæg Products trække æggene tilbage fra deres kunder.

Fødevarestyrelsen vurderede tidligere på ugen, at forgiftede æg fra udlandet næppe var havnet i Danmark. Vurdering var baseret på efterforskningen i Belgien og Nederlandene på det tidspunkt.

Fødevarestyrelsen følger fortsat sagen nøje, og kan ikke udelukke, at yderligere efterforskning vil afdække flere sager om import af æg eller produkter med æg med fipronil til Danmark. Fødevarestyrelsen opdaterer sin hjemmeside i takt med at efterforskningen udvides til flere fødevarer, der kan indeholde fipronil-forgiftede æg.

Yderligere oplysninger, Fødevarestyrelsens pressetelefon, 2284 4834.