Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Økologer har papirerne i orden

Hele 99 procent af knap 400 økologiske grossister og detailhandelsbutikker havde styr på dokumentationen for, at de må sætte det røde Ø-mærke på deres varer. 

Nyhed, Publiceret: 3. maj 2021

Danske økologer ligger særdeles pænt, når det kommer til at have orden i det papirarbejde, der følger med, hvis man vil sælge økologiske varer. Det viser en stikprøvekontrol, som Fødevarestyrelsen gennemførte sidste år hos knap 400 grossister og detailhandelsbutikker.

'Hele 99 procent af virksomhederne kom igennem Fødevarestyrelsens kontrol uden anmærkninger. De havde både dækkende beskrivelser af, hvilke varer de producerer, og kunne dokumentere, at deres råvarer og ingredienser var økologiske. Det er meget flotte tal, for en branche, som vi stiller ekstra skrappe krav til', siger kontorchef i Fødevarestyrelsen Henrik Damman.

Fødevarestyrelsen fandt dog enkelte mindre bagatelagtige overtrædelser af reglerne om beskrivelser af virksomhedens egenkontrol hos hver ottende virksomhed. Heraf modtog omkring hver fjerde en kort vejledning om økologireglerne.


Fødevarestyrelsen besøgte fortrinsvis grossistvirksomheder, både med og uden egenproduktion på adressen. Således var omkring 8 ud af 10 af besøg hos grossisterne. Resten af de 400 kontrolbesøg lå i detailhandelsbutikker med produktion og salg af økologiske varer til forbrugerne.


Virksomheder, som producerer økologiske fødevarer, får besøg mindst en gang om året af Fødevarestyrelsen.


Yderligere oplysninger:

Fødevarestyrelsens pressevagt, 2284 4834.