Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Pas på dyrene i sommervarmen

Fødevarestyrelsen har lavet nogle råd til, hvordan du gør det lettere for din kat, hund eller hest at komme igennem de varme sommerdage.

Nyhed, Publiceret: 7. august 2020
Ændret 7. august 2020

Mange mennesker nyder de lange sommerdage med solskin og høje temperaturer. Desværre kan vores dyr have sværere ved at klare det varme vejr.

Derfor beder Fødevarestyrelsen nu dyreejere om at være forberedte på, at dyrene har brug for hjælp.

"Langt de fleste er heldigvis opmærksomme på, at hunden fx ikke skal gå tur på den varme asfalt, at alle dyr har rigeligt med frisk drikkevand, og at dyrene på marken har adgang til skygge. Men i Fødevarestyrelsen ser vi desværre også, at det kan glippe nogle steder," siger Else Enemark, dyrlæge i Fødevarestyrelsen.

Hun henviser til, at Fødevarestyrelsen har lavet en række gode råd, som skal hjælpe dyreejere til at sørge for, at dyrene har det godt i varmen.


Fem gode råd til, hvordan du passer på dyrene i sommervarmen

1. Vand, vand, vand - i de varme dage er det vigtigt at sørge for, at alle dyr har adgang til rigeligt, frisk drikkevand.

2. Sørg for skygge – luft fx din hund tidligt om morgenen og sent på eftermiddagen.

3. Efterlad ikke dyr i bilen - det kan være dødbringende for et kæledyr.

4. Pas på poterne – i sommersolen kan asfalten være hård mod hundepoterne.

5. Vær opmærksom – hold øje med symptomer, der kunne tyde på hedeslag eller andre alvorlige problemer. Det kan fx være hyperventilering, usikker gang eller opkast og diarré.

 

Læs mere her.

 

Yderligere oplysninger

Journalister kan kontakte Fødevarestyrelsens pressetelefon, 22 84 48 34