Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Nyt online værktøj regner ud, hvor længe maden skal opvarmes eller nedkøles

Fødevarestyrelsen har lanceret et online værktøj, SiTTi, som gør det nemmere for fødevarevirksomheder og madprofessionelle at tilberede mad, som ikke gør forbrugerne syge.

Nyhed, Publiceret: 21. oktober 2020

Når fødevarevirksomheden producerer kødpålæg, eller kokken koger en gryderet, er det afgørende, at maden bliver varmebehandlet, nedkølet og varmeholdt korrekt. Ellers kan der hurtigt udvikle sig bakterier, som kunderne bliver syge af.

For at hjælpe virksomheder og madprofessionelle til at øge fødevaresikkerheden, har Fødevarestyrelsen lanceret et nyt og gratis digitalt værktøj, SiTTi (Sikker Temperatur Tid)

"I Fødevarestyrelsen oplever vi, at fødevarevirksomheder efterlyser endnu bedre vejledning i at finde den korrekte måde at tilberede maden på, så den er sikker. Det har vi nu," siger Ulrich Pinstrup, sektionsleder i Fødevarestyrelsen.

Han pointerer, at der er flere lignende værktøjer og beregningsprogrammer på markedet. Nogle af værktøjerne kan tage højde for flere værdier, end SiTTi. Derfor kan fødevarevirksomhederne opleve, at SiTTi giver et andet resultat, end deres nuværende programmer:

"Fødevarevirksomhederne kan frit vælge det værktøj eller beregningsprogram, som de foretrækker. Det afgørende for Fødevarestyrelsens kontrollanter er, at fødevarevirksomheder og andre madprofessionelle kan dokumentere, at fødevaresikkerheden er i orden. Her er SiTTi én af mulighederne," siger Ulrich Pinstrup.

SiTTi kan beregne kombinationer af tid og temperatur, både når man varmebehandler, nedkøler eller varmeholder fødevarer. Værktøjet er lavet i samarbejde med DTU Fødevareinstituttet.

SiTTi er blevet gennemtestet, men hvis du oplever startvanskeligheder eller har brug for hjælp, så er du velkommen til at kontakte Fødevarestyrelsens Kunderådgivning:

Prøv SiTTi på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Kontakt
Journalister kan kontakte Fødevarestyrelsens pressevagt på tlf. 22 84 48 34