Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Klar til café- og restaurant-rykind?

Fra mandag kan caféer og restauranter igen byde inden for til et køligt glas og et varmt måltid. Men kun på visse betingelser.

Nyhed, Publiceret: 15. maj 2020
Ændret 18. maj 2020

Når caféer og restauranter fra mandag den 18. maj igen kan byde deres gæster velkomne, er der en lang række retningslinjer fra blandt andet Erhvervsministeriet og Sundhedsstyrelsen, som både de ansatte og gæsterne skal følge.

Retningslinjerne skal dels forhindre, at kokke, tjenere og andet køkkenpersonale smitter hinanden og gæsterne, dels forhindre at gæsterne ved bordene smitter de ansatte og hinanden med coronavirus. 

Fødevarestyrelsen har samlet en række spørgsmål/svar til virksomhederne, som sætter lup på flere af deres udfordringer i forbindelse med genåbningen. De nye spørgsmål/svar opdateres efterhånden, som nye spørgsmål kommer ind fra virksomhederne. Flere af spørgsmålene har handlet om mulighederne og betingelserne for at have buffetservering. 

'Med de nye retningslinjer er det også tilladt at have buffet. Men anbefalingen er, at personalet hyppigt rengør kontaktfladerne i buffetområdet og for eksempel tilbyder personlige redskaber, engangsredskaber eller portionsskåle. Buffeten bør også indrettes, så gæsterne kan holde afstand,' forklarer kontorchef i Fødevarestyrelsen Charlotte Vilstrup.

Hun understreger, at god håndhygiejne er vigtig for alle. 

'Vi ved, at god håndhygiejne mindsker risikoen for smitte, ikke kun for coronavirus. Derfor skal man vaske hænder grundigt med vand og sæbe og bruge engangshåndklæder, evt. af papir, uanset om man er kok, tjener eller gæst. Alternativt kan man bruge håndsprit', lyder anbefalingen.

Af Erhvervsministeriets retningslinjer fremgår det fx, at afstanden mellem bordene og de forskellige selskaber skal være minimum en meter, mens gæster i samme selskab gerne må sidde som normalt. Det gælder uanset, om der er tale om inde- eller udeservering.


Her kan du læse:

Erhvervsministeriets retningslinjer

Myndighedernes øvrige anbefalinger, retningslinjer og informationsmateriale.

Her kan du downloade:
Sundhedsstyrelsens plakat med gode råd til, hvordan man beskytter sig mod coronavirus.


Yderligere oplysninger

Journalister kan ringe til Fødevarestyrelsens pressetelefon på 22 84 48 34.