Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Coronavirus smitter ikke gennem maden

Intet tyder på, at coronavirus smitter gennem maden, men husk hygiejnen.

Nyhed, Publiceret: 27. februar 2020
Ændret 26. marts 2020

Opdateret 17/3-2020

Hvis en smittet person overfører coronavirus til en fødevare, vil sandsynligheden for smitte ved at man spiser denne fødevare, være yderst lille. Coronavirus skal nemlig ned i luftvejene for at give sygdom og ikke via mave/tarmkanalen. Sådan lyder meldingen fra European Food Safety Authority (EFSA), som indsamler forskning på området

For at begrænse smitte, anbefaler Fødevarestyrelsen, at du altid følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om bl.a. god håndhygiejne, nys og host i ærmet og at begrænse fysisk kontakt med personer med symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektion. Læs mere på http://www.coronasmitte.dk

Selvom det er meget lidt sandsynligt, at Coronavirus smitter gennem mad, så anbefaler Fødevarestyelsen, at du altid holder en god hygiejne i køkkenet.

Følg derfor også Fødevarestyrelsens råd om gode køkkenvaner, når du tilbereder mad.