Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Alle mink skal aflives som følge af COVID-19

Statens Serum Institut har fundet en muteret form for corona-virus i mink. Det udgør så alvorlig en fare for folkesundheden, at regeringen har taget beslutning om, at alle mink i Danmark skal aflives. (Artikel udsendt af coronasmitte.dk)

Nyhed, Publiceret: 4. november 2020

Den muterede form for virus, som Statens Serum Institut har fundet, har udvist nedsat en følsomhed over for antistoffer, og det er en variant af virus, der kan vandre fra mink til mennesker. Der er risiko for, at en kommende vaccine ikke vil have effekt over for den muterede form for virus.

Og der er risiko for, at den muterede form for virus kan sprede sig til andre lande.

Derfor har regeringen besluttet, at det er nødvendigt med en aflivning af alle mink i Danmark, også avlsdyrene, selvom der er tale om en alvorlig beslutning for landets minkfarmere. Samtidigt vil myndighederne melde en række yderligere restriktioner ud i morgen, som skal gælde for befolkningen i en række kommuner i Nordjylland og Himmerland.

Regeringen har derfor besluttet, at situationen nu er så alvorlig, at der skal ske aflivning af både de smittede besætninger og de besætninger, der ligger i umiddelbar nærhed af de smittede besætninger.

Indsatsen omkring aflivningen af mink i hele landet vil blive koordineret gennem National Operativ Stab (NOST). Politiet og Forsvaret vil sammen med Fødevarestyrelsen intensivere aflivningen af dyrene.

Minkavlere, der selv afliver deres dyr, vil få en øget kompensation.

Link til opslag om mink på coronasmitte.dk