Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Årets fuldkornsdag markeres landet over

Danskerne spiser mere fuldkorn end nogensinde før. Nu spiser vi i gennemsnit 82 gram om dagen. Men der er stadig mange, som ikke spiser de anbefalede 75 gram dagligt. Virksomheder, kommuner, supermarkeder og mange flere markerer i dag, at Årets Fuldkornsdag bliver større end nogensinde før.

Nyhed, Publiceret: 17. januar 2020
Ændret 17. januar 2020

Årets Fuldkornsdag 2020 bliver større end nogensinde før. Med deltagere i 95 ud af landets 98 kommuner sætter dagen ny deltagerrekord. Dermed kan danskere rundt om i hele landet få en fuldkornsoplevelse denne dag. For eksempel når de køber brød hos bageren, spiser i kantinen, går på indkøb i supermarkedet, eller hvis de besøger det lokale sundhedscenter.

En ny undersøgelse fra Megafon viser, at 64% af danskerne kender det orange fuldkornslogo, som findes på over 1.000 produkter. 80% af dem, der kender logoet siger også ja til, at de handler efter det. Logoet betyder, at produktet har et højt indhold af fuldkorn og, at der er stillet krav om et lavt indhold af fedt, salt og sukker.

Der findes et bredt udvalg af fuldkornsprodukter, som gør det nemt at få fuldkorn både morgen, middag og aften. For eksempel havregryn, knækbrød, rugbrød, lyst brød, grød, pasta, ris og morgenmadsprodukter.

Om fuldkornspartnerskabet

Bag Fuldkornspartnerskabet står Fødevarestyrelsen, en række fødevarevirksomheder, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Bager- og Konditormestre i Danmark og DI-Fødevarer, som siden januar 2009 har arbejdet for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.

Fakta om fuldkorn

  • Fuldkornslogoet er sammen med økologimærket og Nøglehulsmærket de logoer, som danskerne handler mest efter.
  • Fuldkorn bliver, ifølge danskerne, sammen med økologi, klima og bæredygtighed mest styrende for deres fremtidige madvaner.

Læs mere om Årets Fuldkornsdag og se Danmarskort over alle deltagere. 

Læs mere om Fuldkornspartnerskabet.

Læs mere om kostrådet: Vælg fuldkorn 

Yderligere oplysninger:
Journalister kan ringe på Fødevarestyrelsens pressetelefon: 2284 4834.