Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Vær varsom med hundegodbidder

​Siden 2007 er der i USA blevet rapporteret om tilfælde, hvor hunde har fået nyreproblemer, efter at de har spist ’Jerky’-godbidder (tørret kød). Nu mistænkes der også at være en sammenhæng mellem nyreproblemer hos danske hunde og indtag af jerky-godbidder. Fødevarestyrelsen anbefaler, at hunde fodres med rigtige måltider, og at godbidderne kun udgør et supplement.

Nyhed, Publiceret: 5. marts 2019
Ændret 5. marts 2019
​Siden 2007 har myndighederne i USA rapporteret om tilfælde, hvor hunde har fået nyreproblemer, efter de har spist såkaldte ’Jerky’-godbidder (tørret kød).

Nu mistænker Universitetshospitalet for Familiedyr på Københavns Universitet også, at der kan være en sammenhæng mellem nyreproblemer hos nogle danske hunde og indtag af jerky-godbidder. 

Universitetshospitalet for Familiedyr oplyser, at symptomerne på nyreproblemer er øget tørst og urineringsbehov, nedsat appetit, opkast, vægttab og nedstemthed. Hvis du tror, at din hund er blevet syg pga. jerky-godbidder, bør du stoppe med at give dem, og få din hund tilset af en dyrlæge.

I 2018 undersøgte Fødevarestyrelsen godbidder fra Kina for indhold af blandt andet tungmetaller. Undersøgelserne viste ikke uønskede stoffer i niveauer, som gav anledning til bekymring. 

Fødevarestyrelsen anbefaler generelt, at hundeejere ikke bruger godbidder som måltider, da de ikke dækker hundens ernæringsmæssige behov.

Yderligere oplysninger
Journalister kan ringe til Fødevarestyrelsens pressevagt på 2284 4834.