Gå til navigation Gå til Hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Listeriafund i "Tyrkeren Odder"

Fødevarestyrelsen har fredag stoppet produktionen af fødevarer hos ”Tyrkeren Odder” i Holsteinsgade, 8300 Odder. Det sker efter et kontrolbesøg, hvor der blev fundet listeria i fødevare- og produktionsmiljøet.

Nyhed, Publiceret: 20. september 2019
Ændret 21. september 2019

Kontrollen er resultat af tre registrerede sygdomstilfælde med listeria i Odder, hvor humus fra "Tyrkeren Odder" er udpeget som mulig kilde.

"Forbrugere som har købt fx humus, oliven i olie og dadler og andre fødevarer med høj vandaktivitet i "Tyrkeren i Odder" skal smide disse varer ud," siger fødevarechef Birgitte Horn.

Risikoen for at blive syg af listeria er størst for ældre og folk med nedsat immunforsvar samt gravide.


Om listeria:

Sunde og raske personer bliver sjældent alvorligt syge af en listeriainfektion. Tegn på listeriainfektion kan være kortvarig diarré, influenzalignende symptomer, feber og hovedpine og i sjældne tilfælde mavetarmproblemer. 

Symptomerne kan opstå få dage efter, at man er blevet smittet og helt op til to måneder efter. De fleste bliver syge efter 2-3 uger efter at være blevet smittet.

Kontakt din læge, hvis du har mistanke om at være smittet med listeria.

Journalister kan kontakte Fødevarestyrelsens pressevagt på 22 84 48 34

Læs mere om listeria her