Gå til navigation Gå til Hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Dansk frugt og grønt har stadig færrest pesticidrester

Danskerne kan trygt gå efter DK-mærkede varer, når de skal have frugt og grønt i kurven. Ny rapport viser, at Danmark endnu en gang er duks, når det kommer til at begrænse indholdet af pesticider i produkterne.

Nyhed, Publiceret: 20. november 2015
Ændret 15. november 2019


Når du sætter tænderne i en dansk tomat eller et æble fra et dansk æbletræ, får du langt færre pesticidrester med i købet, end hvis du spiser en tilsvarende frugt fra udlandet. Det dokumenterer årets pesticidrapport fra Fødevarestyrelsen.

- Det fine resultat fra den danske pesticidkontrol sætter en tyk streg under den fødevaresikkerhed, der for mig at se er blevet et dansk varemærke. De danske gartnere og frugtavlere beviser år efter år, at de har rigtig godt styr på forbruget af pesticider i alle led af produktionskæden, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Og når der bliver fundet pesticidrester i dansk frugt og grønt, er det i mængder, der ligger betydeligt længere under grænseværdien end fundene i udenlandsk frugt og grønt.
Ud af de i alt 2510 prøver, som blev taget i forbindelse med undersøgelsen, var de 179 fra økologiske produkter, og der blev ikke fundet pesticidrester i de danske økologiske varer.

DTU Fødevareinstituttet vurderer ikke, at de pesticidrester, der forekommer i fødevarer på det danske marked, bør give forbrugeren anledning til sundhedsmæssige bekymringer. Fødevarestyrelsen opfordrer derfor fortsat forbrugerne til at spise frugt og grønt dagligt. 

Fundet af pesticidrester i konventionel frugt og grønt fordeler sig således:

Konventionel frugt og grønt

Danmark

EU

3. lande

Fund af pesticidrester

45% (frugt)

25% (grønt)

73% (frugt)

52% (grønt)

69% (frugt)

46% (grønt)

Overskridelser af grænseværdi

0% (frugt)

0,4% (grønt)

1,8% (frugt)

1,2% (grønt)

2% (frugt)

4% (grønt)

 

Læs rapporten om pesticidrester i fødevarer 2015


Kontakt

Pressesekretær Steen Jensen, Miljø- og Fødevareministeriet, steje@mfvm.dk
tlf. 93597071

Seniorrådgiver Bodil Hamborg Jensen, DTU, bhje@food.dtu.dk, tlf. 35 88 74 68