Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Mindre madspild i virksomheden – brug de nye fotoplancher

Skal supermarkedet kassere æggene, når en æggebakke er gået i stykker? Skal hele posen med æbler smides ud, hvis ét æble har mugpletter? Og hvornår må kantinen bruge rester af mad fra buffeten? Det er blot nogle af de spørgsmål, som Fødevarestyrelsens nye fotoplancher kan give dig svar på.

Nyhed, Publiceret: 10. juni 2016
Ændret 1. februar 2019

​​​Fødevarestyrelsens nye fotoplancher​  er tænkt som en hjælp til fx supermarkeder, kantiner og restauranter og viser en række "rigtig"- og "forkert"-situationer: Her må du bruge varen, og her skal du smide varen ud.

Det kan være svært at hitte rede i, hvornår man som virksomhed skal smide fødevarer ud, og hvornår de må sælges, doneres til velgørende formål eller bruges i virksomheden. Det er overvejelser, som en fødevarevirksomhed kan stå i, fx når en emballage er brudt, dåser har fået buler, eller der er rester fra buffeten med selvbetjening.

I mange tilfælde vil det være i orden fx at sortere afvigende varer fra eller bruge varerne som ingrediens i virksomhedens produktion. Det bærende princip er, at fødevaresikkerheden skal være i orden.

Sidste år lancerede Fødevarestyrelsen guiden: "Sådan kan fødevarevirksomheder undgå madspild, fx ved donation"

Guiden har været efterspurgt af branchen og erhvervet, og derfor supplerer Fødevarestyrelsen nu guiden med fotoplancher, som virksomheden kan printe ud og evt. hænge op. Se dem på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Læs mere om madspild her

Kontakt
Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf. 2284 4834