Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Fugleinfluenza i nordjysk gråandebesætning

En besætning med gråænder på i Nordjylland nær Nibe er ramt af den mindre alvorlige fugleinfluenza H5. Besætningen består af 1200 ællinger. For at forebygge smitte og for at forhindre at virus udvikler sig, vil de smittede ællinger blive aflivet. Fødevarestyrelsen opretter en 1 km spærrezone omkring gården.

Pressemeddelelse, Publiceret: 7. august 2016
Ændret 7. august 2016

​Flytning af fugle inden for og til og fra spærrezonen må kun ske med Fødevarestyrelsens tilladelse. Hobbyfjerkræ inden for zonen skal registreres hos Fødevarestyrelsen.

Se zonen her.

Aflivningen foretages i et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen og Beredskabsstyrelsen. Der bliver gennemført en grundig rengøring og desinfektion af ejendommen.

Opdaget ved rutinemæssige overvågningsprøver
Smitten i besætningen er opdaget i forbindelse med rutinemæssige overvågningsprøver, der bliver taget som led i den danske handlingsplan mod fugleinfluenza.

- Vi betragter altid lavpatogen fugleinfluenza med alvor, fordi den kan udvikle sig til den højpatogene type. Jeg kan berolige med, at den lavpatogene fugleinfluenza ikke kan smitte til mennesker. Aflivning og sikkerhedsforanstaltninger sker for at forebygge yderligere problemer, siger souschef i Fødevarestyrelsen, dyrlæge Stig Mellergaard. 

Hobbyfjerkræ inden for 1 km zonen skal registreres
Ejere af hobbyfjerkræbesætninger i spærrezonen skal lade deres besætning registrere hos Fødevarestyrelsen, så styrelsen ved, hvilke besætninger, der ligger i zonen. 

Registreringen af navn, adresse, fjerkrætype og antal skal indmeldes til Fødevarestyrelsens kunderådgivning på 7227 6900 på hverdage eller via mail til 10@fvst.dk.

Kontakt
Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf. 22 84 48 34