Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Fugleinfluenza i fynsk gråandebesætning

En besætning med gråænder på Fyn ved Brenderup er ramt af den mindre alvorlige fugleinfluenza H7N7. Besætningen består af 3000 ællinger. For at forebygge smitte og for at forhindre at virus udvikler sig, vil de smittede ællinger blive aflivet. Fødevarestyrelsen opretter en 1 km spærrezone omkring gården.

Pressemeddelelse, Publiceret: 27. juli 2016
Ændret 28. juli 2016

​Flytning af fugle inden for og til og fra spærrezonen må kun ske med Fødevarestyrelsens tilladelse. Hobbyfjerkræ inden for zonen skal registreres hos Fødevarestyrelsen.

Se spærrezonen her.

Aflivningen foretages i et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen og Beredskabsstyrelsen. Der bliver gennemført en grundig rengøring og desinfektion af ejendommen.

Opdaget ved rutinemæssige overvågningsprøver
Smitten i besætningen er opdaget i forbindelse med rutinemæssige overvågningsprøver, der bliver taget som led i den danske handlingsplan mod fugleinfluenza.

- Vi betragter altid lavpatogen fugleinfluenza med alvor, fordi den kan udvikle sig til den højpatogene type. Jeg kan berolige med, at den lavpatogene fugleinfluenza ikke smitter til mennesker. Aflivning og sikkerhedsforanstaltninger sker for at forebygge yderligere problemer, siger souschef i Fødevarestyrelsen, dyrlæge Stig Mellergaard.

Hobbyfjerkræ inden for 1 km zonen skal registreres
Ejere af hobbyfjerkræbesætninger i spærrezonen skal lade deres besætning registrere hos Fødevarestyrelsen, så styrelsen ved, hvilke besætninger, der ligger i zonen.

Registreringen af navn, adresse, e-mail, fjerkrætype og antal skal indmeldes til Fødevarestyrelsens kunderådgivning på 7227 6900 eller via mail til 12@fvst.dk.

Kontakt
Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf. 22 84 48 34