Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Fødevarerejseholdet beslaglægger 30 ton gammelt slik fra uhumsk lager

Efter et tip har Fødevarerejseholdet opdaget og beslaglagt et ulovligt lager af 30 ton slik, der for en stor dels vedkommende havde overskredet sidste salgsdato.

Pressemeddelelse, Publiceret: 20. november 2015
Ændret 3. december 2015

To personer sad og ompakkede gammelt slik til nye bland selv-æsker, da Fødevarerejseholdet slog døren op til et nedslidt kælderlokale på Carl Jacobsens Vej i Valby.

Forholdene på det ulovlige lager var stærkt uhygiejniske, blandt andet var den eneste toiletfacilitet en tom spand – og der var ingen håndvask.

-  Det er desværre ved at være ret ofte, at vi finder lagre som dette, hvor slik bliver opbevaret og håndteret på en måde, som gør det uegnet til menneskeføde. De unge mennesker, som sad og ompakkede slik har ikke haft mulighed for vaske hænder, så der kan være kommet colibakterier og andre bakterier på slikket, siger Søren Jensen fra Fødevarerejseholdet.

Manglende sporbarhed
Fødevarestyrelsen opfordrer derfor forbrugere og virksomheder til at kassere eventuelle varer, der måtte være købt fra lageret.

På grund af manglende fakturaer fra lagerets side har Fødevarestyrelsen ikke på nuværende tidspunkt oplysninger om, hvilke butikker der har aftaget varer fra lageret. Den manglende sporbarhed er et alvorligt problem for både kiosker og forbrugere, fordi virksomhederne dermed ikke kan trække varerne tilbage, hvis det viser sig, at der er problemer med fødevaresikkerheden – som i dette tilfælde.

I samarbejde med Skat har Fødevarestyrelsen på det seneste sat fokus på uregistrerede og ulovlige slikfirmaer og -butikker. Det har nemlig vist sig, at der i stort omfang er snyd med blandt andet registrering, håndtering og afgiftsbetaling.

Fødevarestyrelsen har beslaglagt varerne og fortsætter efterforskningen.

Gode råd om bland selv-slik
-  Køb kun slik fra butikker med en gyldig smileyrapport
-  Brug handsker eller tænger, når du tager slik fra æskerne
-  Der er ikke krav til mærkning på æskerne med bland selv-slik, men personalet skal til enhver tid kunne oplyse eller fremskaffe oplysninger om allergener på dansk eller et andet letforståeligt skandinavisk sprog som norsk eller svensk. Der kan fx. sættes et mærkat, hvor allergenerne er angivet, på den boks, som kunden tager slikket fra.

Kontakt
Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf. 22 84 48 34