Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Alle COVID-19 smittede mink og zonebesætninger er aflivet

Arbejdet med at aflive smittede mink og mink i risikozoner er nu afsluttet. Myndigheder og minkavlere har i alt aflivet ca. 11 mio. mink.

Pressemeddelelse, Publiceret: 27. november 2020

I den seneste tid har Fødevarestyrelsen, Rigspolitiet, Beredskabsstyrelsen og Forsvaret sat alle kræfter ind på at aflive COVID-19 smittede mink og mink i risikozonerne sammen med minkavlerne. Det er sket for at undgå smittespredning og sikre folkesundheden.

 Ca. 11 mio. mink er aflivet på 288 ejendomme med smittede mink og 446 ejendomme i risikozonerne.

"I de seneste måneder har vi set, hvordan smitten med COVID-19 hver dag har spredt sig til nye minkfarme i Jylland. Derfor er det glædeligt, at alle de mink, som udgjorde en særlig risiko, er aflivet. Fødevarestyrelsen overvåger fortsat udviklingen af smitte med COVID-19 i de få resterende minkbesætninger, som ligger uden for risikozonerne, så vi hurtigt kan reagere, hvis en ny farm bliver smittet," siger Henning Knudsen, enhedschef i Fødevarestyrelsen:

"Vi har arbejdet intenst på at løse de mange udfordringer, der opstår i så stor en operation, og både aflivningen og bortskaffelsen af de døde dyr har været en meget stor logistisk opgave i sig selv. Selv om det har været en vanskelig situation for minkavlerne, så er vi generelt blevet mødt med forståelse og vilje til samarbejde."

Minkbestanden udgjorde før aflivningerne ca. 15 mio. mink. Omkring 11 mio. er aflivet i smittede besætninger og i risikozonerne. De fleste minkavlere uden for risikozonerne har også oplyst, at de har aflivet deres mink. Fødevarestyrelsen forventer dog ikke, at alle mink er aflivet, før den nye lov om midlertidigt forbud mod hold af mink træder i kraft. Derfor kan der fortsat komme nye smittede besætninger til.

Følg udviklingen i antallet af smittede minkbesætninger her  


Yderligere oplysninger:

Journalister kan kontakte Fødevarestyrelsens pressetelefon: 2284 4834.