Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Zoologiske haver

Fødevarestyrelsen administrerer reglerne vedrørende zoologiske haver. Reglerne angår veterinær godkendelse, som omfatter regler om dyresundhed, dyrevelfærd og smittebeskyttelse.

​Reglerne vedrører permanente zoologiske haver, som har til formål at forevise levende dyr for publikum i mindst syv dage om året. Læs mere under 'Lovstof og regler'.

Zoologiske haver skal ifølge disse regler dels have en godkendelse for at kunne åbne en zoo, dels en godkendelse til at flytte dyr til og fra zoo.

Kravene til godkendelse drejer sig om indretning og drift samt krav om, at der er en tilsynsførende dyrlæge tilknyttet. Derudover er der regler om sygdomsovervågning, til- og fraførsel af dyr og håndtering af gødning. 

Fødevarestyrelsen fører et årligt tilsyn med hver zoologisk have.

 
Dyr fra EU-lande
Det er muligt for de zoologiske haver at sende dyr til og modtage dyr fra zoologiske haver i andre EU-lande, når bestemte betingelser er opfyldt. Før afsendelse af dyrene skal Fødevarestyrelsen kontaktes med henblik på at få udarbejdet et obligatorisk sundhedscertifikat, der skal ledsage dyrene.
 
Dyr uden for EU
Skal en zoologisk have eksportere dyr til en zoologisk have i et land uden for EU, skal Fødevarestyrelsen kontaktes i god tid, da der ofte skal udarbejdes særlige certifikater til dyrene.
 
Liste over zoologiske haver i Danmark
 
Lovstof og regler
 
 
Ændret 16. maj 2018