Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

VetStat

VetStat er et register over forbruget af receptpligtige lægemidler til dyr. På denne side kan du også se aktuelle opgørelser over forbruget af antibiotika til dyr.

​​Den stigende forekomst af bakterier, der har udviklet resistens mod kendte antibakterielle midler, har gennem tiden skabt stigende bekymrin​​g hos såvel myndigheder som forskere. På denne baggrund blev der i 1998 i København afholdt en EU-konference, som resulterede i en række anbefalinger, The Copenhagen Recommandations.
 
På baggrund af denne konference besluttede den daværende fødevareminister at oprette et register over forbruget af receptpligtige lægemidler til dyr på ejendomsniveau. Registret har under navnet VetStat været operationelt siden august 2000.
  
Visionen er at minimere forbruget af antibiotika
​Den overordnede vision for VetStat er at minimere forbruget og optimere anvendelsen af antibiotika i danske husdyrbesætninger. Heri indgår en række delmål: 
  • at give dyrlæger et effektivt redskab i relation til at rådgive klienter
  • at give myndigheder et effektivt værktøj til at afsløre uhensigtsmæssig eller ulovlig anvendelse af antibiotika
  • at give forskere et bedre grundlag til at undersøge sammenhængen mellem forbrug af antibiotika og udvikling af resistens
 
Aktuelle antibiotikaopgørelser
Opgørelserne viser det månedlige landsforbrug i kg aktivt stof og er opdelt i henhold til antibiotikaundergrupper.
 
Forbruget vises som de samlede indberetninger fra apoteker og grovvareselskaber.
 
Forbruget viser de samlede indberetninger fra apoteker, dyrlæger og grovvareselskaber. Tidligere omfattede opgørelsen kun indberetninger fra apoteker og grovvareselskaber.

Antibiotikaforbrug til kvæg
Forbruget viser de samlede indberetninger fra apoteker, dyrlæger og grovvareselskaber.

Opgørelserne fra 1/1 2011 viser, foruden de hidtidige indberetninger, også indberetninger fra dyrlæger. Dermed er data øget med ca. 0,1 pct. svin.
 
Adgang til VetStat
VetStat (kræver login)
 
Adgang med login til VetStat fås ved skriftlig eller telefonisk h​envendelse til: 
 
Fødevarestyre​lsen
Stationsparken ​31-33
26​​00 Glostrup
Tlf. 722​7 6900 

Fødevarestyrelsen gør opmærksom på, at adgangen til VetStat lukkes såfremt at brugeren har været inaktiv i mere end 12 måneder. Dette gælder for alle brugere med undtagelse af dyrlægers egen adgang. 
 
Adgang for dyrlæger til VetStat
Alle dyrlæger tildeles adgang til VetStat i forbindelse med udstedelse af autorisation. Hvis man ikke er i besiddelse af sin adgangskode, kan en ny rekvireres ved henvendelse til CGI's Servicedesk på telefon 70 21 13 21 eller via e-mail: dk-support.dk@cgi.com

 

 

DyrlægerDyrlægerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Dyrlæger.aspx028158aspx0htmlEmneside

Ændret 13. juni 2018