Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Kontrol med dyrevelfærd

Hvert år foretager Fødevarestyrelsen kontrol med dyrevelfærd for landbrugsdyr i besætninger, under transport og i forbindelse med slagtning/aflivning.

Hvis forholdene i besætningen ikke er i orden

Hvis der konstateres uoverensstemmelser med reglerne, vil kontrolløren reagere, alt efter forholdets karakter. I tilfælde af mindre alvorlige overtrædelser vil der typisk blive givet en indskærpelse til besætningsejeren – det svarer til at præcisere de regler, der gælder.


Hvis der er behov for en konkret handling for at standse overtrædelsen, kan kontrolløren give et påbud om at rette op på forholdene. Et påbud vil omfatte en frist for påbuddets gennemførelse. 


Hvis der er tale om alvorlige overtrædelser – hvis et påbud ikke bliver fulgt eller i tilfælde af gentagelser – sker der en anmeldelse til politiet.

Hvis der ikke er tale om en egentlig overtrædelse, men om forhold, som måske kan udvikle sig til en overtrædelse, eller hvis ejeren i øvrigt beder om det, vil kontrollen kunne vejlede om gældende regler. Dette er ikke en sanktion.

Uanset hvilken sanktion kontrollen giver, vil der blive fulgt op i form af en opfølgende kontrol. Denne kontrol er gebyrbelagt.

​​
Ændret 17. maj 2018