Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Vejledning om økologiske fødevarer

Vejledningen fortæller om reglerne for fremstilling og markedsføring af økologiske fødevarer og den tilhørende kontrol.

​Vejledningen om økologiske fødevarer er først og fremmest rettet mod virksomheder, der markedsfører økologiske fødevarer samt andre med særlig interesse i reglerne om økologiske fødevarer.

Du kan læse vejledningen her:
Vejledning om økologiske fødevarer ​mv. – februar 2017​​

I forhold til den tidligere​ vejledning fra januar 2015 er der foretaget en række opdateringer og justeringer som følge af ny lovgivning (bl.a. bekendtgørelse nr. 1404 af 3. december 2015 om økologiske fødevarer), navneændringer (Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, tidligere NaturErhvervstyrelsen) m.v.

Herudover er der indarbejdet en række præciseringer, fortolkninger m.v., bl.a. vedr.

  • anprisning af anvendelse af økologiske ingredienser (afsnit 3.2.2)
  • angivelse af muligheden for at følge hvilke specifikke tilladelser, der gives i EU til anvendelse af ikke-økologiske landbrugsingredienser (afsnit 3.4.1)
  • påsætning af Ø-mærket med teksten statskontrolleret økologiske på økologiske fødevarer, herunder fødevarernes inder-/yderemballage (afsnit 3.8)
  • angivelse af geografisk oprindelse på flere sprog i forbindelse med anvendelse af EU-økologi-logoet (afsnit 3.9)
  • understregning af, at der som udgangspunkt skal mærkes med enten EU-jordbrug eller ikke-EU-jordbrug, og at den bredere angivelse EU/ikke-EU-jordbrug ikke blot automatisk kan anvendes som en "helgardering" (afsnit 3.9.4)
  • anbefaling om, at virksomheder, der modtager økologiske varer, i egen interesse altid også sikrer sig, at sælgere, der ikke selv står for den fysiske levering, er omfattet af økologikontrol (afsnit 6.1.1 og 6.3.9.1.2).


Fødevarestyrelsen modtager gerne bemærkninger til vejledningen

Vejledningen om økologiske fødevarer sendes ikke i høring, men bemærkninger modtages gerne løbende.

​Send bemærkninger til Kemi og Fødevarekvalitet, 29@fvst.dk – med emnet "Bemærkninger til økologivejledningen".

Vejledningen vil blive justeret efter behov på baggrund af de indkomne bemærkninger.
 

 

 

Forbrugerspørgsmål om økologiForbrugerspørgsmål om økologihttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Økologiske-fødevarer.aspx02523aspx0htmlEmneside
Anmeldelses- og kontrolkrav til økologiske virksomhederAnmeldelses- og kontrolkrav til økologiske virksomhederhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Anmeldelses- og kontrolkrav til oekologiske virksomheder.aspx02179aspx0htmlEmneside
Import af økologiImport af økologihttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Import-af-økologi.aspx02390aspx0htmlEmneside
Ø-mærketØ-mærkethttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Ø-mærket.aspx02526aspx0htmlEmneside
EU’s økologilogoEU’s økologilogohttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/EU_okologilogo.aspx02287aspx0htmlEmneside
Mærkning med økologiMærkning med økologihttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Mærkning-med-økologi.aspx02488aspx0htmlEmneside
Eksport af økologiEksport af økologihttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Eksport-af-økologi.aspx02268aspx0htmlEmneside
Økologisk akvakulturØkologisk akvakulturhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Økologisk-akvakultur.aspx02522aspx0htmlEmneside
Danske økologikontrollerede fødevarevirksomheder m.v.Danske økologikontrollerede fødevarevirksomheder m.v.https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Liste-over-oekologikontrollerede-virksomheder-i-Danmark.aspx017183aspx0htmlEmneside

Ændret 30. november 2017