Gå til navigation Gå til hovedindhold

Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Udførsel og eksport af krybdyr og padder

Reglerne for privat udførsel/eksport af krybdyr og padder, varierer afhængig af, hvilket land, der udføres/eksporteres til

Ved krybdyr forstås dyr af klassen Reptilia, og ved padder forstås dyr af klassen Amphibia.

Der er specifikke dyresundhedsmæssige betingelser for udførsel til EU af salamandre af Caudata-ordenen. Reglerne herfor står derfor på en særskilt side.

Gå til siden om udførsel og eksport af salamandre af Caudata-ordenen


​Udførsel til EU

Udførsel af krybdyr og padder, bortset fra salamandre, til andre EU- og samhandelslande er omfattet af bekendtgørelse om veterinærkontrol ved ind- og udførsel af levende dyr.

Krybdyr og padder, bortset fra salamandre, ikke er omfattet af specifikke fælles EU betingelser. Dog er der mulighed for at bestemmelseslandet samt eventuelle transitlande har nationale krav.

Derfor skal du som eksportør sikre, at sendinger af krybdyr og padder lever op til modtagerlandets krav. Har EU modtagerlandets veterinære myndighed krav til indførslen, sendes disse til den lokale veterinærafdeling med anmodning om udarbejdelse af et certifikat.

 
Eksport til tredjelande
Modtagerlandet fastsætter, hvilke dyresundhedsmæssige krav krybdyr og padder, der eksporteres, skal opfylde. Disse betingelser skal så fremgå af et eksportcertifikat, som skal ledsage dyrene under transporten til bestemmelsesstedet.

 

Eksport til tredjelande via et eller flere EU-lande

Vær opmærksom på, at hvis sendingen på vej til tredjelandet forlader EU's område via et andet EU-land end Danmark, så skal kravene for indførsel til de respektive transitlande også være opfyldt.

Ved udførsel af krybdyr og padder, hvor flytningen af dyrene er betinget af ejers behov for at rejse, gælder kravene i Kæledyrsforordningen.

 
Andre regler
Visse arter af krybdyr og padder må ikke holdes af privatpersoner i henhold til bekendtgørelse om forbud mod hold af særlige dyr, mm. de er bestemt til en dansk zoologisk have eller et laboratorium.
 
Transit igennem Danmark er dog tilladt
 
Derudover kan krybdyr og padder være omfattet af CITES-regler, hvorfor det anbefales at kontakte Miljøstyrelsen.
 
 
 
Relevante links

 

Lovstof og regler
 
Ændret 29. maj 2019