Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

UV-behandling

Der er ikke nogen specifikke regler om UV-bestråling af fødevarer. Brugen af UV-lys er derfor reguleret af de generelle bestemmelser i fødevarelovgivningen om, at fødevarer fx ikke må være sundhedsskadelige.

​​​Desuden findes der regler for markedsføring i EU af nye fødevarer og nye fødevare-ingredienser (Novel food-forordningen). Ifø​lge denne forordnings artikel 1, stk. 2f skal nye fødevarer og nye fødevareingredienser godkendes, hvis de har været genstand for en fremstillingsproces, der ikke er gængs, og hvis denne proces medfører betydelige ændringer af fødevarens eller fødevareingrediensens sammensætning eller struktur, der påvirker dens næringsværdi, metabolisme eller indhold af uønskede stoffer.

Læs mere om novel food-reglerne her:
Nye fødevarer og fødevareingredienser


 

 

 

NanoteknologiNanoteknologihttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Nanotilsætninger.aspx02509aspx0htmlEmneside
BestrålingBestrålinghttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Bestråling.aspx02206aspx0htmlEmneside

Ændret 26. juli 2017