Træ anvendes til tønder (fx til sild), arbejdsborde (fx i bagerier), skærebrætter, salatskåle m.v. Det anvendes også til modningstanke til vin og spiritus, hvor træet fungerer som en aktiv emballage, der afgiver smag.
Fødevarestyrelsen vurderer, at det er uden risiko at bruge træ fra de nordiske trætyper som bøg, eg, fyr og ask til fødevarer. Derimod er der ikke indsamlet viden om, hvordan stofferne i de mere eksotiske træsorter kan påvirke sundheden.
Hvis en fødevarevirksomhed vil anvende sådanne træsorter, fx med stort harpiksindhold, bør anvendelsen vurderes konkret efter bestemmelserne i Forordning nr. 1935/2004, artikel 3.
Træskåle og andre trægenstande udtørrer og skal ofte vedligeholdes med olie. Brug fx en madolie eller en anden olie, der er beregnet til ting, der kommer i kontakt med fødevarer.
Bambus i fødevarekontaktmaterialer
Lovstof og regler om fødevarekontaktmaterialer
Ændret 17. maj 2022