Gå til navigation Gå til hovedindhold

Træ

Træ anvendes til kontakt med fødevarer.

​Træ anvendes til tønd​er (fx til sild), arbejdsborde (fx i bagerier), skærebrætter, salatskåle m.v. Det anvendes også til modningstanke til vin og spiritus, hvor træet fungerer som en aktiv emballage, der afgiver smag.

Fødevarestyrelsen vurderer, at det er uden risiko at bruge træ fra de nordiske trætyper som bøg, eg, fyr og ask til fødevarer. Derimod er der ikke indsamlet viden om, hvordan stofferne i de mere eksotiske træsorter kan påvirke sundheden.

Hvis en fødevarevirksomhed vil anvende sådanne træsorter, fx med stort harpiksindhold, bør anvendelsen vurderes konkr
et efter bestemmelserne i Forordning nr. 1935/2004, artikel 3.

Træskåle og andre trægenstande udtørrer og skal ofte vedligeholdes med olie. Brug fx en madolie eller en anden
olie, der er beregnet til ting, der kommer i kontakt med fødevarer.

Bambus i fødevarekontaktmaterialer
 
Lovstof og regler om fødevarekontaktmaterialer

Ændret 17. maj 2022