Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Sundhedsrådgivning om får og geder

Ejere af fåre- eller gedebesætninger kan indgå aftale med en dyrlæge om sundhedsrådgivning. Aftalen giver blandt andet løbende status på sundhed og velfærd samt et bedre grundlag for eventuel lægemiddelordination

Aftaler skal registreres i VetStat
Besætningsdyrlægen skal inden otte dage fra datoen for indgåelse af sundhedsrådgivningsaftale med en besætningsejer registrere aftalen i VetStat. Ophører sundhedsrådgivningsaftalen skal besætningsdyrlægen ligeledes registrere opsigelsen i VetStat inden 8 dage efter opsigelsen.
 
Antal rådgivningsbesøg
En sundhedsrådgivningsaftale skal omfatte mindst seks årlige rådgivningsbesøg, hvoraf mindst fem besøg skal gennemføres af besætningsdyrlægen. Besætningsdyrlægen kan træffe aftale med anden dyrlæge (stedfortræder) om varetagelse af ét af de seks årlige rådgivningsbesøg.

Mindst fire rådgivningsbesøg skal aflægges samlet med et interval af mindst 20 og højst 35 dage.
 
Besøgs- og statusrapporter
Besætningsdyrlægen afslutter hvert rådgivningsbesøg med en skriftlig besøgsrapport. Én gang årligt kan en besøgsrapport dog erstattes af en statusrapport.

Statusrapporten udarbejdes af besætningsdyrlægen med højst 12 måneders interval, og den udarbejdes på baggrund af besøgsrapporterne for besætningen.  ​

Muligheder for ordination af lægemidler
På grundlag af sundhedsrådgivningsaftalen kan besætningsdyrlægen eller stedfortræder receptordinere eller udlevere receptpligtige lægemidler til besætningsejeren eller vedkommendes repræsentant, som det fremgår af Dyrlægeloven, hvis bestemmelserne i Bekendtgørelse om sundhedsrådgivningsaftaler for fåre- og gedebesætninger ellers er overholdt.
 
Lovstof og regler om sundhedsrådgivning​
 
Ændret 1. juni 2021