Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Sundhedsrådgivning om får og geder

Ejere af fåre- eller gedebesætninger kan indgå aftale med en dyrlæge om sundhedsrådgivning. Aftalen giver blandt andet løbende status på sundhed og velfærd samt et bedre grundlag for eventuel medicinordination. 

 ​
Fødevarestyrelsen skal have besked om aftaler
Besætningsdyrlægen skal inden​​ otte dage fra datoen for indgåelse af sundhedsrådgivningsaftale med en besætningsejer sende en kopi af den indgåede aftale til den veterinære kontrolenhed, hvor besætningen hører til.

Kontrolenheden skal ligeledes have besked inden otte dage, når en sundhedsrådgivningsaftale bliver opsagt. Det skal gøres af den part, der opsiger aftalen, hvad enten det er besætningsejeren eller dyrlægen.​
 
Antal rådgivningsbesøg
En sundhedsrådgivningsaftale skal omfatte mindst seks årlige rådgivningsbesøg, hvoraf mindst fem skal gennemføres af besætningsdyrlægen. Besætningsdyrlægen kan træffe aftale med anden dyrlæge (stedfortræder) om varetagelse af ét af de seks årlige rådgivningsbesøg.

Mindst fire rådgivningsbesøg skal aflægges samlet med et interval af mindst 20 og højst 35 dage.
 
Besøgs- og statusrapporter
Besætningsdyrlægen afslutter hvert rådgivningsbesøg med en skriftlig besøgsrapport. Én gang årligt kan en besøgsrapport dog erstattes af en statusrapport.

Statusrapporten udarbejdes af besætningsdyrlægen med højst 12 måneders interval, og den udarbejdes på baggrund af besøgsrapporterne for besætningen. ​

Muligheder for ordination af lægemidler
På grundlag af sundhedsrådgivningsaftalen kan besætningsdyrlægen eller stedfortræder receptordinere eller udlevere receptpligtige lægemidler til besætningsejeren eller vedkommendes repræsentant, som det fremgår af Dyrlægelovens § 14, stk. 5 og 7, hvis bestemmelserne i Bekendtgørelse om sundhedsrådgivningsaftaler for fåre- og gedebesætninger ellers er overholdt.
 
Lovstof og regler om sundhedsrådgivning​
 
Ændret 16. maj 2018